Uncategorized

Maratonul Internațional Cluj-Napoca, devansat cu o săptămână de meciurile FED Cup

Maratonul Internațional Cluj Napoca foto

Maratonul Internațional Cluj-Napoca va avea loc în 10 aprilie 2016, cu o săptămână mai devreme decât programarea inițială. Modificarea vine din faptul că săptămâna trecută a fost anunțată data meciurilor de baraj ale echipei României cu Germania din cadrul FED Cup pentru perioada 16-17 aprilie 2016, rezervată inițial pentru maraton.

Municipiul Cluj-Napoca și-a anunțat public deschiderea pentru a găzdui evenimente de interes național, iar pentru luna aprilie ne-am găsit în situația de a trebui să găsim o soluție pentru două evenimente extrem de importante, programate independent unul de celalalt, în aceeași perioadă și în aceeași zonă de infrastructură sportivă. Le mulțumim organizatorilor maratonului pentru eforturile pe care le fac de a reprograma evenimentul lor, unul al Clujului, Fed Cup neavând independența de a modifica datele de desfășurare a meciurilor. Datorită bunei colaborări cu acest partener al muncipalității, clujenii se pot bucura două week-end-uri la rând de evenimente sportive internaționale”,  a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Deși am pregătit și anunțat evenimentul deja de cinci luni, organizându-ne pentru data respectivă, suntem nevoiți să anunțăm public faptul că maratonul se va organiza cu o săptămână mai devreme, pentru a nu exista probleme de siguranța circulației, având în vedere zona comună a Cluj Arena, unde noi începem și finalizăm cursa și Sala Polivalentă, unde sunt așteptați peste 7.000 de spectatori. Sperăm ca iubitorii maratonului să înțeleagă că pentru noi este important să le putem asigura cel mai bun circuit din oraș, în condiții de siguranță maximă și această soluție a avut în vedere aceste aspecte” ,a declarat Horațiu Morar, președintele Asociației Runners Club, inițiatorul și organizatorul acestui important eveniment sportiv.

Soluția devansării Maratonului Internațional Cluj-Napoca a fost propusă de autoritățile locale și poliția municipiului, care, considerând că ambele evenimente sunt de mare anvergură, aducând un număr mare de participanți în locații vecine, se impune o organizare în date diferite pentru a putea asigura condiții optime de desfășurare.

Maratonul Internațional Cluj-Napoca este un proiect inițiat de Asociația Runners Club în scopul promovării mișcării  și a unei vieți active. Cu fiecare an evenimentul a crescut și a devenit un reper pentru clujeni, care se înscriu în număr din ce în ce mai mare la toate probele evenimentului.

În acest an estimările vizează cel mai mare număr de participanți din toate edițiile, fiind organizat la cele mai stricte standarde internaționale în domeniu.Lasă un răspuns

Site creat de