Din Oras

Maratonul Resuscitării la Cluj. Voluntarii SMURD te vor învăţa cum poţi salva o viaţă

maratonul resuscitarii

Maratonul Resuscitării la Cluj este un eveniment organizat de către medicii si paramedicii voluntari SMURD CLUJ si îsi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare.

În cazul unui stop cardio-respirator, suportul vital de bază câștigă minute importante în lupta cu viața, până la sosirea cadrelor medicale specializate. Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de recuperare după instalarea unui stop cardio-respirator. Pe de altă parte, victimele cărora nu li se acordă suportul vital bazal au șanse minime de a supraviețui în urma unui stop cardio-respirator.

În cadrul evenimentului, medicii și paramedicii SMURD vor preda tehnici de prim ajutor în mod gratuit de dimineață până seara pentru o zi întreagă, doritorii având posbilitatea de a exersa în mod practic aceste manevre.

Prin această inițiativă ne dorim să încercăm să ne aliniem standardelor europene care presupun cunoașterea manoperelor de prim ajutor de către populația generală în totalitate dar si să răspundem solicitărilor venite din partea dumneavoastră legate de necesitatea învățării acelor manopere minime, care pot asigura supraviețuirea unei persoane aflate in stare critică.

Limba de predare principala va fi romana, dar vom incerca sa acoperim si limbile engleza, franceza si maghiara.

Vrei sa afli ce reprezinta manevrele de resucitare? Vrei sa aflii cum le poti aplica corect? Vrei sa stii si tu cum poti salva viata unei persoane aflate in situatie critica?

Atunci haide Duminica, 5 iulie intre orele 10-18 in Parcul Central din Cluj Napoca unde medici si paramedici SMURD te vor ajuta sa dobandesti aceste abilitati si sa le exersezi pe manechine specializate in mod corect!

Fii si tu salvarea celui de LANGA tine! se arata in anuntul organizatorilorLasă un răspuns

Site creat de