Social & Cultura

Marsul Biciclistilor Clujeni. Se doreste promovarea transportului cu bicicleta

Afis Marsul biciclistilor iul2015

Maine se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 94-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Intalnirea participantilor va fi in piata Unirii, incepand cu ora 18:00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala a Clujului si cartierele Andrei Muresanu si Marasti.

Traseul concret este: Piaţa Unirii – bd.Eroilor – p-ta Stefan Cel Mare – p-ta T.Cipariu – str.A.Muresanu – str.Brasov – p-ta I.Agarbiceanu – str.Galaxiei – str.Macinului – str.C.Brancusi – str.S.Albini – str.Albac – str.L.Rebreanu – str.Unirii – str.Al.Vaida Voevod – str.T.Mihali – str.Ialomitei – str.Fabricii de Zahar – str.Campina – str.Fabricii – str.Campul Painii – p-ta 1 Mai – str.Rasaritului – str.Parcul Feroviarilor – str.A.Pann – p-ta Abator – str.D.Berceanu – str.Traian – str.I.P.Voitesti – p-ta M.Viteazu – str.Cuza Voda – bd. 21 Decembrie 1989 – str.Memorandumului – str.P.Maior – p-ta L.Blaga- str.Napoca – p-ta Unirii

„Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de reluarea de catre Primaria clujeana a trasarii de noi piste de bicicleta si remarcarii unora mai vechi, dar intr-un mod adesea aberant, care nu doar ca nu incurajeaza circulatia cu bicicleta, ci in multe cazuri o descurajeaza si o fac incomoda si chiar periculoasa.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com” spun organizatorii evenimentului.Lasă un răspuns

Site creat de