Social & Cultura

Marşul Speranţei. Câţiva protestatari din Cluj au pornit spre Bucureşti într-un marş – protest faţă de modificările la legile justiţiei

26677815 1357042477741035 6803485218702867894 o

Câţiva clujeni au pornit ieri spre Bucureşti într-un marş – protest (Marşul Speranţei) faţă de modificările la legile justiţiei. Clujenii au transmis că vor să parcurgă câte 40 de kilometri pe zi, astfel încât să ajungă în Capitală pe 20 ianuarie. În acea dată a fost anunţat protest masiv la care vor lua parte persoane din întreaga ţară.

Din grupul care a pornit pe jos spre Bucureşti fac parte patru persoane nevăzătoare şi un cetăţean francez. Ideea unei astfel forme de protest i-a venit lui Sorin Bobiş (horticultor de meserie) în vârstă de 51 de ani. Acesta a transmis că a luat parte şi la Revoluţia din 1989.

Grupul de protestatari va trece prin oraşele Turda, Târgu-Mureş, Sighişoara, Braşov şi Ploieşti urmând să ajungă pe 20 ianuarie în Bucureşti. Aceştia au plecat în marş de la Monumentul Memorandiştilor situat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, locul unde au loc săptămânal proteste.


Bună tuturor. S-a încheiat prima zi a Marşului Speranţei. Am ajuns până în Turda aşa cum ne-am propus. Am avut ocazia să vedem în ce măsură socoteală de acasă e aceiaşi cu cea din târg. Şi ne-a cam ieşit. Am fost cinci participanţi, am parcurs 32 km cu specificaţia că am plecat din Cluj cu o oră întârziere. Etapele par bine gândite rămâne să vedem în ce măsură putem face încă de 10 ori, nca 10 zile,ceea ce am făcut astăzi. m fost impresionaţi de reacţiile oamenilor cu care am intrat în contact. ultumesc tuturor pentru gesturile de omenie de care au dat dovadă. reau să mulţumesc şi echipajului Poliţiei Locale Cluj şi echipajelor de la Poliţia Rutieră Cluj şi Turda care ne-au însoţit pe unele porţiuni ale traseului. Mâine (n.r. azi) va urma etapa a doua: Turda- Iernut.” a transmis Sorin Bobiş după prima zi de marş.Lasă un răspuns

Site creat de