Social & Cultura

Materiale potrivite pentru jucăriile copiilor

materiale potrivite jucarii copii

Toți părinții își doresc numai lucruri bune si de calitate pentru copiii lor, fie că este vorba despre mâncare, îmbrăcăminte sau jucării. Cele din urmă știm bine ce rol important au în dezvoltarea micuților, atât mintală, cât și fizică. Este esențial ca acestea să fie corespunzătoare pentru vârsta lor, dar la fel de important este și materialul din care sunt confecționate. Trebuie să acordăm o atenție deosebită acestor aspecte pentru a nu cumpăra jucării din materiale toxice, cu margini ascuțite sau cu piese prea mici ce pot pune în pericol siguranța și sănătatea copilului.

Jucării din cauciuc sau silicon natural

Pentru confecționarea acestor jucării se folosesc arborii de cauciuc, iar pentru a le colora sunt utilizați pigmenți naturali. Astfel, fiind din material organic, jucăriile din cauciuc natural pot fi utilizate în siguranță de către cei mici, mai ales în cazul celor pentru dentiție.

Jucării din bumbac organic

Acestea nu sunt supuse tratării cu pesticide sau alte chimicale în timpul procesului de creație, așadar putem fi siguri că nu provoacă reacții alergice sau iritații.

Jucării din lemn

Jucăriile din lemn sunt cele mai sigure pentru copiii de toate vârstele, dar și cele mai rezistente. Chiar dacă cel mic ronțăie din când în când jucăriile sau le trântește, acestea nu se vor strica și nici nu se vor sparge în bucățele ce pot fi înghițite. De asemenea, sunt prietenoase cu mediul înconjurător pentru că lemnul, spre deosebire de plastic, este biodegradabil.

Există numeroase variante de jucării din lemn în multe forme, de diferite dimensiuni și culori pentru copii de toate vârstele. De exemplu, dacă micuțul tău are maxim 1 anișor, poți alege jucării Montessori pentru bebeluși, precum cuburi de sortare, carte puzzle din lemn sau centru de activități. Acestea contribuie la dezvoltarea abilităților motorii și a celor de coordonare.

Dacă ai un copilaș mai mare, există ceasuri din lemn pentru învățarea numerelor, jocuri aritmetice, puzzle-uri cu litere 3D, trenulețe și căsuțe pentru păpuși.

Pentru copiii cu nevoi speciale, magazinele online pun la dispoziție jucării variate din lemn și nu numai, jucării speciale pentru copii cu autism sau sindrom Down. Poți alege un puzzle magnetic din lemn, cuburi sortatoare sau jocuri de motricitate. Pe toate le găsești disponibile într-un singur loc, la un click distanță.

Important de reținut este și faptul că jucăriile din lemn sunt ușor de întreținut pentru că se curăță ușor, cu o cârpă umezită în apă cu puțin oțet, fără să fie nevoie de soluții chimice. Trebuie doar să fii atentă să nu stea în soare sau în apă pentru a evita decolorarea sau putrezirea.

Cu ajutorul simțului atingerii si nu numai, cei mici explorează lumea înconjurătoare. De aceea este foarte important să cumpărăm jucării confecționate din diverse materiale. Astfel ei cunosc diferite texturi precum moale, tare sau rugos și înțeleg mai bine funcționalitatea diferitelor obiecte.Lasă un răspuns

Site creat de