Social & Cultura, Important

Max şi Eja, doi dintre câinii Jandarmeriei Cluj, au ieşit la pensie

Max şi Eja doi dintre câinii Jandarmeriei Cluj au ieşit la pensie

Doi dintre câinii Jandarmeriei Cluj au ieşit la pensie

După o frumoasă activitate, a venit momentul de rămas bun, al ieșirii la pensie a doi dintre câinii de serviciu ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Max a fost specializat în căutarea persoanelor rătăcite

Unul dintre aceștia este Max, rasa ciobănesc german, în vârstă de 7 ani, care a lucrat în echipă cu plutonier major Iulian Muntean din anul 2015, după absolvirea, ca șef de promoție, a cursului de căutare-salvare în mediul natural, desfășurat la Centrul Chinologic ,,Dr.Aurel Greblea” Sibiu.

De-a lungul timpului, a participat la diverse misiuni de căutare a unor persoane rătăcite în zona municipiului Cluj-Napoca dar și în zona montană a județului Cluj.

Fiind un câine foarte energic, echilibrat și sociabil, Max a avut un mare succes în rândul publicului, în special a copiilor, cu prilejul participării la evenimentele organizate  în cursul anilor de Asociația Pentru Câini de Salvare Transilvania(CST) precum și de Asociația Chinologică Napoca, dar și in cadrul activităților organizate cu prilejul desfășurării Școlii Altfel.

Eja a participat la numeroase misiuni de-a lungul carierei

Cățelușa Eja, rasa ciobănesc german în vârstă de 9  ani, partenera devotată de muncă  a plutonierului Paul Gocan din anul 2016, a participat la numeroase misiuni specifice de asigurare a ordinii publice.

La rândul său, energica Eja a participat cu succes la diverse exerciții demonstrative cu prilejul evenimentelor la care a fost invitată instituția noastră.

Max şi Eja au fost adoptaţi de colegii lor jandarmi

Acum, la momentul pensionării, cei doi conductori câini serviciu trăiesc, desigur multe emoții legate de coechipierii lor, însă, din fericire,  i-au putut adopta, astfel încât își vor continua viața împreună, însă pe un alt ,,teren” – ACASĂ„, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.

max jandarmi cluj

eja jandarmi clujLasă un răspuns

Site creat de