Important, Sport

Meciuri de fotbal memorabile pentru publicul clujean

Meciuri de fotbal memorabile pentru publicul clujean

Publicului clujean îi lipsește mult sportul.

Un oraș ce excela pe partea sportivă, acum este nevoit să ia o pauză de la sport, însă datorită internetului avem ocazia să retrăim cele mai frumoase momente din istoria fotbalului clujean.

Astăzi voi uni cele două rivale (CFR Cluj și Universitatea Cluj) într-o selecție de meciuri care au marcat istoria apropiată a ambelor cluburi.

  • U Cluj 2–3 CFR Cluj (18 mai 2012) – Liga I

Pe atunci când ambele echipe jucau în Liga I, rivalitatea era crescută la cote maxime, ambele echipe aveau să se întâlnească într-un meci decisiv pentru câștigarea campionatului. Meciul care ar fi trebuit să se dispute inițial pe 8 mai, a fost nevoit să se rejoace după 10 zile, din cauza unui scandal provocat de Mircea Bornescu și căpitanul clujului de atunci, Cadu. Șepcile roșii aveau ocazia să le strice petrecerea feroviarilor dacă reușeau să scoată cel puțin un punct în acel meci.


  • U Cluj 2–1 Dinamo București (1 aprilie 2011) – Liga I

Două echipe cu galerii înfrâțite aveau să de-a piept în piept în etapa 23-a campionatului, un meci intens și spectaculos făcut de către șepcile roșii. U Cluj își disputa meciurile pe stadionul din Mediaș pe atunci, iar peste 5000 de suporteri au fost prezenți în tribune la acel meci.

  • AS Roma 1–2 CFR Cluj (16 septembrie 2008) – UEFA Champions League

Nu se putea ca din acestă selecție să lipsească un asemenea meci. CFR Cluj era într-o pantă ascedentă după câștigare trofeului în sezonul anterior, CFR avea să debuteze în Champions League în fața fanilor romani, iar Culio avea să aibă cel mai bun meci al vieții sale. CFR nu a reușit să treacă de grupe sau să aibă o asemenea prestație în cupele europene în acel sezon, dar acest meci va rămâne mereu în istoria feroviarilor.

  • Manchester United 0-1 CFR Cluj (5 decembrie 2012) – UEFA Champions League

Un meci record făcut de CFR în acea perioadă, aveau nevoie de cel puțin un egal și o înfrangere pentru Galatasaray în celălalt meci. Feroviarii și-au făcut treaba și i-au învins pe diavolii roșii. Din păcate în celălalt meci s-a terminat cu victoria turcilor și CFR nu a mers mai departe în Liga Campionilor. Totuși, CFR Cluj a obținut cele mai multe puncte în grupele Champions League pentru o echipă românească (10), a fost prima echipă românească care a înscris pe Old Trafford și prima echipă românească care a învins Manchester United.

  • Celtic 3-4 CFR Cluj (13 august 2019) – UEFA Champions League

Probabil cel mai bun meci pe care CFR-ul l-a făcut în această ediție europeană. Omrani, Deac și Țucudean au dus CFR-ul mai departe în lupta pentru grupele europene, ce părea a fi un „miracol” după spusele lui Dan Petrescu.

  • U Cluj 0-0 (4-2) CFR Cluj (1 aprilie 2015) – Cupa României

Cel mai prestigios trofeu pe care l-au câștigat „studenții” de-a lungul istoriei a fost o Cupă României în 1965. De atunci, U Cluj a câștigat doar trofeele ligilor inferioare, totuși în 2015, U Cluj reușea să o învingă pe CFR Cluj și să aibă din nou sansă să joace cu un trofeu pe masă, împotriva Stelei.

  • Dinamo București 3-4 U Cluj (28 august 2010) – Liga I

Un alt meci împotriva câinilor roșii în care studenții au făcut spectacol, cu cinci goluri în prima repriză, U Cluj avea să câștige meciul, după o prestație exceptională a fostului dinamovist, Claudiu Niculescu.

sursa foto: p0.pikrepo.comLasă un răspuns

Site creat de