Social & Cultura

Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii, după ce a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Neurochirurgie

stefan florian

Ştefan Florian – unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii

Sistemul medical România are un real motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian într-una din cele mai importante functii ale  neurochirurgiei mondiale.

Ştefan Florian a primit această funcţie la un congres internaţional

Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfăşurat între 20-25 august, la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan Ştefan Florian în funcţia de vicepresedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS).

Acest lucru reprezintă în primul rând o recunoaştere a meritelor profesionale pe plan internaţional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din ţară şi din regiunea de Sud-Est a Europei.

Funcţia vine ca o recunoaştere a întregii cariere a medicului Ştefan Florian

În acelaşi timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaştere a Neurochirurgiei Româneşti, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialităţile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preţ şi complex sistem: creierul şi măduva spinării.

Pentru România, importanţa acestei alegeri este deosebită, în primul rând pentru că, în acest fel, medicina românească este prezentă la vârf în forul conducător al neurochirurgiei mondiale.

Prof. dr. Ioan-Ştefan Florian, în calitate de preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie, nu se reprezintă acolo doar pe sine, în calitate de excelent profesionist, ci reprezintă neurochirurgia românească.

Ce a declarat Ştefan Florian

Mai în glumă, mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20?

Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă şi puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înţeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan naţional, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică.

Este nevoie însă şi de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internaţional, ci, din această poziţie, voi putea fi mai atent ascultat şi pe plan naţional”, a spus prof. dr. Ioan-Ştefan Florian.

Ştefan Florian: Avem neurochirurgi de mare valoare

În  ceea ce mă priveşte, voi încerca să sprijin medicii cei mai valoroşi să devină mai vizibili pe plan internaţional, voi face o intensă activitate de lobby internaţional pentru promovarea neurochirurgilor români, în paralel cu asigurarea unei prezenţe tot mai consistente a neurochirurgilor români, rezidenţi sau seniori, la toate activităţile internaţionale educaţionale şi ştiinţifice la care voi participa.

Avem neurochirurgi de mare valoare, pe care îi voi sprijini să se facă remarcaţi. Avem un potenţial extraordinar în rezidenţii noştrii, avem un viitor de excepţie în studenţii pe care astăzi îi pregătim să devină neurochirurgii viitorului”, a mai spus prof. Florian.

Rolul principal al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS) este de a asigura dezvoltarea neurochirugiei ca o specialitate de vârf prin cunoaştere, educaţie, progres tehnologic, experienţă, cercetare, dezvoltare, care să se facă în mod cât mai echitabil pe întreg globul, iar Consiliul de Administraţie al WFNS stabileşte strategiile şi metodele prin care această dezvoltare să se desfăşoare şi să aibă loc.

Alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian în această funcţie deschide, aşadar, noi posibilităţi neurochirurgiei româneşti, care, de altfel, în intervalul 14-16 septembrie, va găzdui, prin intermediul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, în colaborare cu Societatea Română de Neurochirurgie, cel de al III-lea Congres al Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie.

Acest eveniment ştiinţific medical este unul dintre cele mai importante din domeniul neurochirurgiei, organizate la nivel European, şi, în mod particular, cel mai important congres organizat de Societatea Română de Neurochirurgie.

Calitatea programului ştiinţific va fi asigurată de prezentările de înaltă ţinută pe care le vor susţine cei peste 50 de lectori invitaţi din ţări precum: Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, România, Franţa, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India, la care vor asista peste 400 de medici, studenţi la medicină şi asistenţi medicali, atât din ţara noastră, cât şi din Europa Centrală şi de Sud-Est.


sursa: ziarulfaclia.ro

photo: M. Tripon


37 Comments

 1. Felictări Domnului Doctor,realmente mă bucură această apreciere din partea unui astfel de forum cu aceasta implicit școala medicală clujeană probează pentru a nu știu câta oară că deține un loc remercabil în medicină.Există o mică problemă în ceea ce privește formularea din titlu, din care reiese că domnul Doctor a devenit cel mai bun în domeniu grație desemnării sale în această funcție onorifică ori eu am convingerea fermă că profesionalismul și notorietatea l-a adus în această onorantă poziție și nu invers.

 2. Felicitari Dl Profesor si , inca o data , va Multumesc din suflet ! Faptul ca a fost ales vicepresedinte s-a datorat calitatilor sale profesionale si nu invers !!!

 3. Felicitãri domnule profesor! Mă bucur că munca dumneavoastră este recunoscută la acest înalt nivel. O meritați fără nici o îndoială.

 4. Felicitari,tatal meu a fost operat de dvs. acum cativa ani!
  Mă bucur că munca dumneavoastră este recunoscută la acest înalt nivel. O meritați fără nici o îndoială.

 5. Felicitari Domnului Doctor Florian! Clujul are cu cine sa se mandreasca! Iar presa ar trebui sa publice mai des articole despre acest OM minunat! L:.Tarnovean

 6. Felicitari Domnului Doctor Florian , un viitor si prin crearea unui TEam perfect si cu neuroreabilitarea cu specialitatile kinetoterapiei de neuro si fiioterapiei neuro ! Teamul e viitorul cu ac Om minunat !

 7. Felicitari acestui OM MINUNAT, un inger pamantean al oamenilor muribunzi!!! Mama mea a fost salvata datorita operatiei pe coloana efectuata in 1999 de catre dl dr. Florian. Era in carucior cu rotile, paralizata, slaba incat ii atarna pielea precum la vita, gatul, dormea pe pat de scandura , fara saltea si perna, iar necesitatile le facea in plosca. Am fost la numerosi doctori care au diagnosticat-o gresit, pe atunci. Intr-un final am dat, intamplator, de acest medic deosebit, devotat oamenilor si muncii sale pt care a depus juramant! Este mai mult decat un doctor de maduva sau creier…mai mult decat un neurochirurg si un profesionist…este un suflet nobil, un om care prin profesia sa este capabil sa salveze oameni si sa transforme lacrimile in zambete largi si sa stearga disperarea de pe chipul nostru, indurerat!
  Ii multumesc, pe aceasta cale dl. Dr. Florian, urandu-i multa sanatate si felicitandu-l pt tot ceea ce a facut si face pt noi, trecatorii.

  1. Și sora mea a fost salvată datorită intervenției miraculoase a Dr Ștefan Florian, în urmă cu 27 de ani. Deși era foarte tânăr pe-atunci, a fost singurul care a pus un diagnostic corect, după trei luni de plimbări plin clinici și tratamente cu multe semne de întrebare. A diagnosticat-o corect, a operat-o și a salvat-o. Nu avem cuvinte să-i mulțumim!

 8. Felicitări din Inima domnului profesor !
  Pentru Titlu dar mai ales pentru profesionalismul și umanismul Dumnealui
  A reconstruit Coloana cervicala al sotiei mele intr-o operație de mare dificultate care a durat aproape 8 ore și a repus-o pe picioare deși Era cu hemipareza ! Ca om simplu nu pot Uita niciodată un asemenea medic, un asemenea Om pentru Oameni

 9. Felicitări! Dar era frumos să menționați că primul neurochirurg român care a ocupat această poziție a fost prof. Alexandru Vlad Ciurea.

 10. Multă recunoștință pentru Domnul Doctor! Când vorbim de Domnul Doctor Florian în familia noastră ne raportăm la Dumnealui ca la un Supraom. Ne-a salvat mama în 2016 și ne-a oferit cea mai profundă lecție de omenie, răbdare și suflet românesc. Să vă bucurați de recunoașterea mondială binemeritată și să aveți sănătate și multă putere de muncă, Domnule Doctor!

 11. Felicitări?? Pentru ce ? Pentru că, daca nu băgați bani in buzunarul lui nici nu te primește la el in cabinet ? Felicitări pentru ca face studii pe oameni bolnavi dând speranțe Felicitări!!! Pentru ca l-ai operat pe tatăl meu pe 5 ianuarie 2018 Si a murit pe 5 Mai datorită infectiilor pe care le – a luat la voi in spital . L-ai operat pe creier de o rumoare, a-ți estirpat-o și din cauza anestezistului care nu i-a administrat anticoagulante suficiente ,l a-ți mai deschis de 2 ori, lasandu-l paralizat pe stânga și orb de un ochi !
  Da , felicitări! Daca va bag am mii de euro ,poate il salvați. . .dar asa. .cum sa va faceti datoria . . . .
  Să vă dea bunul Dumnezeu aceiasi soartă ca a multora care și-au pus-o in mana voastră și au terminat sub pământ!

  1. Pai, din cate imi amintesc, domnu doctor Florian conducea echipa de dansuri si balet a facultatii de Medicina de la UMF Cluj in perioada studentiei. Cata medicina se invata la echipa de dansuri, nu ma mira comentariul dumneavoastra.
   Pare un articol desprins din cultul personalitatii nord coreene.
   Sanatate la toata lumea si cat mai mica nevoia de medici. Suntem la pamant cu medicina daca astea ne sunt valorile

 12. Bună dimineața! Am avut șansa ca să fiu operat de o tumoare la creier de acest OM în septembrie 2019, fapt pentru care ÎI MULȚUMESC BUNU-LUI DUMNEZEU. Felicitări, Domnule Profesor și Bunu-L Dumnezeu să vă țină mult timp de acum printre noi sănătos, ca să puteți să reduceți zâmbetele pe buzele pacienților și familiilor lor așa cum mi-ați readus zâmbetul mie și familiei mele. De asemenea, le mulțumesc și rezidentelor domneavoastră Dr. Aldea C. și Dr. Hâncu D.
  BUNU-L DUMNEZEU SĂ VĂ DEA MULTĂ SĂNĂTATE DUMNEAVOASTRĂ ȘI FAMILIEI DUMNEAVOASTRĂ!

 13. Dar marele medic,parlamentar, acadeician, profesor Leon Dănăilă, ce loc ocupă după dv. în neurochirurgia mondială după peste 45oo de operaţii pe creier???. A fost mediatizat adesea în mass-media, se regăseşte pe Youtube, are studi de specialitate scrise în tratate în limbi străine în toată lumea, are trei facultăţi care prin natura lor sunt direct legate de cunoaşterea organismului uman… Operează şi astăzi gratuit,face voluntariat fără salar…Am avut fiica operată în septembrie 2018 pe creier cu rezultate bune…Dacă vreţi să face-ţi un top al neurochirurgilor români ţine-ţi cont de toate marile realizări ale acestora şi fiţi obiectivi…

  1. Doctorul Leon Danaila nu are sustinerea PCR cum are domnul Florian. Deci…
   Am ajuns o tara a caror „valori” se selecteaza din randul nomenklaturii PCR. Halal valori. Halal tara. Vai de steaua noastra.

 14. Mai umblati la titlu domnilor reporteri , se intelege ca numirea in functie aduce automat imbunatatirea considerabila a meritelor profesionale !!!!!

 15. Felicitări Domnule Profesor Doctor Florian datorită dumneavoastra fiul meu trăiește Dumnezeu să vă dea sănătate

 16. Un om deosebit, care da dovada de un profesionalism apropiat perfectiunii.Nu cred ca sunt destule cuvintele prin care sa ne exprimam recunostinta fata de acest om.Felicitari dl.PROFESOR DOCTOR STEFAN FLORIAN.

 17. Felicitări Domnule Profesor Doctor Florian datorită dumneavoastra fiul meusi sotia mea trăiește Dumnezeu să vă dea sănătate

 18. Felicitari Domnului Profesor Florian Stefan, respect si recunostinta pentru profesionalismul si comportamentul Dumnealui! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si multa putere de munca!

  1. Bună seara, dnl dr profeseaza la spital privat? Am probleme grave la coloana, trebuie sa ma operez, dar nu stiu unde sa merg. Sunt din GL, aici sub nici o forma nu as merge, diresc o informație, un nr tf, daca puteți sa ma ajutați.
   Mulțumesc frumos pentru intelegere.

   1. Buna seara,

    Din ce stim, dansul lucreaza si la Centrul Medical Transilvania.

    Aveti aici numere de telefon de la aceasta clinica:

    T: 0364 405 100 | 0364 405 101

    T: 0364 405 102 | 0364 405 103

    Multa sanatate!

 19. Felicitari Domnule Profesor Doctor Florian Stefan pentru profesionalismul si omenia care va caracterizeaza! Va doresc multa sanatate si putere de munca pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de Dumneavoastra!

 20. Poate cineva din dv sa ma ajute? Sunt disperat pt ca nu gasesc Dr potrivit in Romania pt gravitatea in care ma aflu. Am fost taiat la Tg Mures degeaba, doar ca sa-mi ia banii. Daca cineva di dv ar dorii sa-mi dea o mana de ajutor va rog sa nu ezitati. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Site creat de