Social & Cultura

Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii, după ce a fost ales vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Neurochirurgie

stefan florian

Sistemul medical România are un real motiv de mândrie după alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian într-una din cele mai importante functii ale  neurochirurgiei mondiale.

Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfăşurat între 20-25 august, la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan Ştefan Florian în funcţia de vicepresedinte al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS). Acest lucru reprezintă în primul rând o recunoaştere a meritelor profesionale pe plan internaţional, a eforturilor făcute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din ţară şi din regiunea de Sud-Est a Europei.

În acelaşi timp, reprezintă o extrem de importantă recunoaştere a Neurochirurgiei Româneşti, o specialitate considerată dintre cele mai delicate dintre specialităţile chirurgicale, deoarece se operează direct pe cel mai de preţ şi complex sistem: creierul şi măduva spinării.

Pentru România, importanţa acestei alegeri este deosebită, în primul rând pentru că, în acest fel, medicina românească este prezentă la vârf în forul conducător al neurochirurgiei mondiale. Prof. dr. Ioan-Ştefan Florian, în calitate de preşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie, nu se reprezintă acolo doar pe sine, în calitate de excelent profesionist, ci reprezintă neurochirurgia românească.

Studenţii UMF Cluj îmbină studiile cu tehnologia. Au creat o aplicaţie revoluţionară care va îmbunătăţi calitatea somnului

Mai în glumă, mai în serios, la o altă scară, cum ar fi ca România să fie reprezentată în G8 sau G20? Sper ca prin această reprezentare să putem asigura o mai intensă şi puternică dezvoltare a neurochirurgiei române, sper ca factorii de decizie să înţeleagă necesitatea dotării tehnologice uniforme pe plan naţional, neurochirurgia fiind o specialitate aflată în directă conexiune cu dezvoltarea tehnologică.

Este nevoie însă şi de o dezvoltare uniformă a resurselor umane în această specialitate, începând cu medicii, dar să nu uităm de cadrele medii care asigură bunul mers al îngrijirii bolnavilor. Voi încerca să îmi fac auzită vocea nu doar pe plan internaţional, ci, din această poziţie, voi putea fi mai atent ascultat şi pe plan naţional”, a spus prof. dr. Ioan-Ştefan Florian.

În  ceea ce mă priveşte, voi încerca să sprijin medicii cei mai valoroşi să devină mai vizibili pe plan internaţional, voi face o intensă activitate de lobby internaţional pentru promovarea neurochirurgilor români, în paralel cu asigurarea unei prezenţe tot mai consistente a neurochirurgilor români, rezidenţi sau seniori, la toate activităţile internaţionale educaţionale şi ştiinţifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare, pe care îi voi sprijini să se facă remarcaţi. Avem un potenţial extraordinar în rezidenţii noştrii, avem un viitor de excepţie în studenţii pe care astăzi îi pregătim să devină neurochirurgii viitorului”, a mai spus prof. Florian.

Rolul principal al Federaţiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS) este de a asigura dezvoltarea neurochirugiei ca o specialitate de vârf prin cunoaştere, educaţie, progres tehnologic, experienţă, cercetare, dezvoltare, care să se facă în mod cât mai echitabil pe întreg globul, iar Consiliul de Administraţie al WFNS stabileşte strategiile şi metodele prin care această dezvoltare să se desfăşoare şi să aibă loc.

Alegerea prof. dr. Ioan-Ştefan Florian în această funcţie deschide, aşadar, noi posibilităţi neurochirurgiei româneşti, care, de altfel, în intervalul 14-16 septembrie, va găzdui, prin intermediul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, în colaborare cu Societatea Română de Neurochirurgie, cel de al III-lea Congres al Societăţii Sud-Est Europene de Neurochirurgie.

O studentă UMF Cluj a creat o aplicaţie care va scuti mii de copii de mersul la spital pentru tratarea unei afecţiuni des întâlnite

Acest eveniment ştiinţific medical este unul dintre cele mai importante din domeniul neurochirurgiei, organizate la nivel European, şi, în mod particular, cel mai important congres organizat de Societatea Română de Neurochirurgie.

Calitatea programului ştiinţific va fi asigurată de prezentările de înaltă ţinută pe care le vor susţine cei peste 50 de lectori invitaţi din ţări precum: Germania, Italia, SUA, Japonia, Rusia, Serbia, România, Franţa, Grecia, Ungaria, Olanda, Ucraina, Turcia, India, la care vor asista peste 400 de medici, studenţi la medicină şi asistenţi medicali, atât din ţara noastră, cât şi din Europa Centrală şi de Sud-Est.


sursa: ziarulfaclia.ro

photo: M. Tripon


9 Comments

  1. Felictări Domnului Doctor,realmente mă bucură această apreciere din partea unui astfel de forum cu aceasta implicit școala medicală clujeană probează pentru a nu știu câta oară că deține un loc remercabil în medicină.Există o mică problemă în ceea ce privește formularea din titlu, din care reiese că domnul Doctor a devenit cel mai bun în domeniu grație desemnării sale în această funcție onorifică ori eu am convingerea fermă că profesionalismul și notorietatea l-a adus în această onorantă poziție și nu invers.

  2. Felicitari Dl Profesor si , inca o data , va Multumesc din suflet ! Faptul ca a fost ales vicepresedinte s-a datorat calitatilor sale profesionale si nu invers !!!

  3. Felicitãri domnule profesor! Mă bucur că munca dumneavoastră este recunoscută la acest înalt nivel. O meritați fără nici o îndoială.

  4. Felicitari,tatal meu a fost operat de dvs. acum cativa ani!
    Mă bucur că munca dumneavoastră este recunoscută la acest înalt nivel. O meritați fără nici o îndoială.

  5. Felicitari Domnului Doctor Florian! Clujul are cu cine sa se mandreasca! Iar presa ar trebui sa publice mai des articole despre acest OM minunat! L:.Tarnovean

  6. Felicitari Domnului Doctor Florian , un viitor si prin crearea unui TEam perfect si cu neuroreabilitarea cu specialitatile kinetoterapiei de neuro si fiioterapiei neuro ! Teamul e viitorul cu ac Om minunat !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site creat de