Din Zona

METEO: Încă nu scăpăm de ger!

Avertizare METEO | COD GALBEN de ger la Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o atenționare Cod galben de ger valabilă duminică seara și luni la nivelul întregii țări. În următoarele zile, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea se menţine geroasă până miercuri, cu ninsori izolate şi temperaturi minime de până la -26 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Luni, vremea va fi în continuare geroasă, atât dimineatţa cit si peste zi, în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est şi în sud-vest. Va mai ninge slab, local în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat şi Oltenia şi numai izolat şi trecător în celelalte regiuni. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Banat şi Crişana, dar şi în zonele de munte şi pe litoral. Dimineata, izolat se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În regiunile intracarpatice, ger dimineata, ger si ziua în Maramureş şi Transilvania. Mai cald in vest unde maximele sunt de -7 grade la Resita, Timişoara si Arad. Ninge izolat şi slab în Banat şi bate vântul Cimpia de Vest.

Marți, vremea va fi în continuare geroasă dimineaţa, iar local în centru, sud şi est, chiar si peste zi. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -6 grade. Izolat va ninge slab în nord-est şi în extremitatea de sud a ţării. Spre seară norii se înmulţesc treptat în majoritatea regiunilor si se aşteaptă ninsori şi vânt în jumătatea de sud-est.Lasă un răspuns

Site creat de