Din Oras

METEO. Vreme caniculară în Transilvania. Temperaturile ajung şi la 37 de grade

smart city

Meteorologii au emis o informare meteo de caniculă și disconfort termic valabilă la nivelul întregii țări duminică și luni.

Mâine vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiază în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și local în Muntenia, regiuni unde temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități, potrivit ANM, relatează Agerpres.

Luni disconfortul termic se va accentua în sudul și estul țării, unde indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar în Oltenia și Muntenia vor fi frecvent temperaturi maxime de 35-37 de grade.

Pe de altă parte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată duminică după-amiaza și în special în noaptea de duminică spre luni în vest și nord-vest, iar luni după orele prânzului cu precădere în nord, în centru, la deal și la munte. Local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.Lasă un răspuns

Site creat de