Uncategorized

Mihaela Noroc – fotograful roman ales de Facebook sa realizeze campania pentru Ziua Internationala a Femeii

Mihaela Noroc

Fotograful roman Mihaela Noroc continua proiectul Atlasul Frumusetii. De trei ani ea calatoreste in jurul pamantului si fotografiaza femei din toate colturile planetei, surprinzand diversitatea lumii in care traim.

Anul trecut proiectul Mihaelei a devenit faimos in intreaga lume dupa ce mass-media internationala i-a acordat spatii largi. Oprah Winfrey, Huffington Post, Forbes, Elle, RAI, The Telegraph sunt doar cateva dintre numele mari care au evocat pe larg Atlasul Frumusetii, anul trecut, tranformandu-l in cel mai mediatizat proiect artistic romanesc al zilelor noastre.

Fotograful roman insa nu s-a oprit aici si a continuat aventura in jurul planetei. In vara, in timp ce se afla intr-o asezare izolata din Mongolia, a fost contactata de cei de la CNN pentru un interviu in direct: „Dupa o noapte dormita in iurta, intr-o asezare izolata din Mongolia, am primit un telefon tocmai din Statele Unite, de la Atlanta. Si-asa, inconjurata de oi si iaci, am intrat in direct la CNN, cu Natalie Allen.”

In Tadjikistan Mihaela a fotografiat o tanara saraca care se ocupa de plantarea florilor, pe strazile din capitala tarii. Dupa ce fotograful roman a publicat imaginea pe pagina ei de Facebook, tanara din Tadjikistan a devenit cunoscuta in intreaga lume, numeroase publicatii internationale relatandu-i povestea impresionanta.

Apoi Mihaela Noroc a ajuns cu Atlasul Frumusetii in Coreea de Nord. Fusese deja in Afganistan cu proiectul, asa ca avea deja ceva experienta in locurile mai putin turistice ale lumii.

Fotografiile Mihaelei din Coreea de Nord au devenit imediat o senzatie in presa internationala. The Guardian, BBC sau Spiegel s-au adaugat la numele mari care deja prezentau frecvent Atlasul Frumusetii. A fost o premiera mondiala pentru ca nimeni, pana atunci, nu mai documentase frumusetea femeilor din Coreea de Nord.

Pentru Mihaela si al sau proiect au urmat cele mai populate tari ale lumii, China si India. Multe dintre femeile obisnuite pe care le-a fotografiat acolo, au devenit mici vedete in aceste tari.

E incredibil sa vezi un interviu in presa din China, cu o femeie pe care ai fotografiat-o. Sa afli cum i s-a schimbat viata, dupa ce a fost inclusa in proiectul Atlasul Frumusetii. Asta, bineinteles, daca are cine sa-ti traduca articolul.” a declarat Mihaela.

In India Mihaela a stabilit o noua premiera. A fotografiat-o pe Sonam Kapoor, una dintre cele mai mari vedete indiene, si a inclus imaginea ei intr-o serie unica alaturi de femei obisnuite, din toate mediile. Aceasta serie a fost preluata de toata presa importanta din India si pentru prima oara femei sarace, marginalizate in societate, au fost prezentate ca simboluri ale frumusetii, alaturi de o mare actrita.

Sonam Kapoor e considerata una dintre cele mai frumoase femei din India si a declarat pe contul ei de Twitter ca e mandra sa faca parte din proiectul Mihaelei Noroc.

12400996_10153773027202284_6409852390616124910_nAcum cateva saptamani, ca recunoastere a eforturilor ei de a omagia femeile din intreaga lume, Mihaela a primit o invitatie incredibila. Echipa Facebook a ales-o sa fie fotograful care va realiza campania lor pentru Ziua Internatioanala a Femeii. Gigantul american i-a incredintat misiunea de a fotografia si de a intervieva mai multe femei deosebite, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Cand cei de la Facebook m-au contactat si mi-au spus ca vor ca eu sa realizez campanie lor de Ziua Femeii, pur si simplu am crezut ca e o gluma. Dar dupa ce mi-a trecut uluiala, m-am apucat imediat de lucru pentru ca totul era contra cronometru. Timp de 3 saptamani, am schimbat 17 avioane, am calatorit in 6 colturi diferite ale lumii, unde am intalnit 6 femei incredibile. A fost o experienta nebuna si frumoasa, pe care n-o voi uita niciodata.” a transmis romanca

Aventura de trei saptamani a Mihaelei s-a terminat in sediul Facebook, de la New York, unde fotograful roman a acordat un interviu faimoasei publicatii TIME.

Mihaela Noroc va petrece cateva zile acasa, in Bucuresti, dupa 10 luni de calatorie continua. Foarte curand isi propune sa porneasca din nou la drum si sa calatoreasca pe tot parcursul anului 2016, pentru ca in 2017 sa publice prima editie a albumului Atlasul Frumusetii.

Dupa ce voi publica albumul la nivel international, vreau sa petrec mai mult timp in Romania. Am calatorit in toata lumea, dar nicaieri nu ma simt mai bine ca acasa, oricat de multe probleme exista uneori. Mi-as dori ca pe viitor sa realizez un album dedicat doar frumusetii din Romania.” a concluzionat Mihaela Noroc.Lasă un răspuns

Site creat de