Politic

Mihai Tudose, propunerea PSD – ALDE, este noul premier al României

mihai tudose

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de către preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al Executivului, după consultările cu partidele parlamentare.

PSD şi ALDE susţin că au în continuare are majoritate în Parlament. Formaţiunile s-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opoziţie nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar exista o înţelegere politică. Pe de altă parte, această criză dăunează grav economiei româneşti, imaginii în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată repede. Trebuie să avem un nou guvern, care începe să rezolve problemele rămase nerezolvate, problemele apărute din cauza aceste crize”, a declarat Klaus Iohannis.

Mihai Tudose, propunerea de premier a PSD, a mai fost în două rânduri ministru al Economiei în guvernele conduse de Victor Ponta şi de Sorin Grindeanu. Doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Tudose a cerut în 2016 retragerea acestui titlu după ce în presă au apărut informaţii că ar fi plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat. La evaluarea făcută de PSD asupra activităţii Guvernului Grindeanu, Tudose avea zero realizări.

El a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. Mihai Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat. Potrivit Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), lucrarea de doctorat pe baza căruia Mihai Tudose a devenit cadru didactic la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI a fost plagiată. Ca răspuns la acuzaţii, Mihai Tudose a spus că „erau alte vremuri”. „Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora“, declarat Tudose în august 2015.

MEDIAFAX


Lasă un răspuns

Site creat de