Timp liber, Important

Mii de clujeni prezenţi la concertele AaRON, Our Samplus, Naked la Jazz in the Park (VIDEO)

IMG 1177

Concertele AaRON, Our Samplus, Naked, Aida şi Noi au adus în Parcul Central mii de clujeni dornici să scape de caniculă şi să se bucure de muzica bună de la Jazz in the Park.

În Parcul Central, au fost amplasate 3 scene pe care se cânta muzică live, atât jazz, cât și alte stiluri muzicale. Pentru prima dată, în cadrul festivalului a fost amenajată o scenă dedicată muzicii clasice pe care vor cânta muzicieni cunoscuți la nivel național și internațional, toți absolvenți ai Liceului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca.

Sâmbătă, activitățile și recitalurile au început la ora 12 cu un program de muzică clasică susținut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion și Ioana Cădar Freisinger.

La scena principală au concertat mai apoi, Aida și Noi, Naked şi Ours Samplus. Francezii de la AaRON au încheiat concertele de sâmbătă printr-o prestaţie care i-a făcut pe cei prezenţi să nu stea o clipă locului. La final, cei doi francezi s-au arătat încântaţi de publicul clujean, au promis că vor reveni în Cluj-Napoca şi au făcut un selfie pe care l-au postat pe profilul lor de Facebook.

De asemenea, tot sâmbătă, la miezul nopții, Parcul Central a găzduit pentru prima dată un recital de pian susținut de pianistul Bogdan Vaida.

Activități pe toate gusturile la Jazz in the Park

Pe lângă muzica bună, în Parcul Central vor fi amplasate zone dedicate copiilor, jocurilor, artelor și designului, relaxării, sportului și filmului. Cei care doresc să se relaxeze își vor putea întinde hamacul său pătura în zona chill, persoanele interesate de sport vor putea testa pereții de cățărat și pot învăța să joace minigolf, în timp ce bicicliștii vor avea spațiul lor de unde vor putea închiria și repară biciclete. Pentru cei mai mici participanți vor fi organizate ateliere de pictură și ceramică, jocuri și concerte. Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca vine la Jazz în the Park cu expoziții de pictură și sculptură, workshopuri și cu o prezentare de modă, revista Glamour va descoperi pe tot parcursul festivalului cele mai cool look-uri de festival, iar Târguțu’ Vintage vine cu lucrușoare făcute de mâini iscusite. După lăsarea serii, scena secundară se transformă în cinematograf unde se vor proiecta scurtmetraje.

Susține Fondul Jazz în the Park

Intrarea este liberă la toate concertele și activitățile de pe malul Someșului și din Parcul Central. Participanții la Jazz în the Park au posibilitatea de a cumpăra un bilet neobligatoriu la festival. Din banii care se vor strânge în Fondul Jazz în the Park vor fi finanțate anul acesta 3 proiecte de artă experimentală.

Mai multe imagini găsiţi pe pagina noastră de Facebook (click AICI).

Jazz în the Park este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Afacerilor Externe, departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Parteneri principali: BCR, Staropramen.Lasă un răspuns

Site creat de