Uncategorized

Militarii Batalionul 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, vizitati de generalul Philip Breedlove (FOTO)

IMG 1442

Generalul de Armată Philip M. Breedlove, Comandantul Comenzii Europene și Comandantul Forțelor Aliate a vizitat Baza Aeriană Kandahar din Afganistan. În cadrul vizitei Comandantul Forțelor Aliate a luat masa cu militari din armatele Statelor Unite ale Americii, Australiei, României și Bulgariei.

De altfel unul din scopurile vizitei, pe lângă actualizarea situației din Afganistan, a fost purtarea unor discuții informale cu toate categoriile de militari, cu prepoderență luptători.

Cei cinci militari care au reprezentat Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței “Dragonii Transilvani”, locotenentul Răzvan Nelepecu, plutonierul major Mărieș Gabriel, plutonierul major Pănescu Dorin, caporalul clasa a III-a Bodea Alin, caporalul clasa a III-a Sidon Lucian au avut ocazia de a sta de vorbă chiar cu Generalul de armată Philip M. Breedlove, fiecare împărtășindu-și din experiența personală și desigur primele impresii  la cald, după începerea misiunii în teatrul de operații.

Locotenentul Răzvan Nelepecu și caporalul clasa a III-a Sidon Lucian au primit în semn de recunoștință pentru contribuția adusă misiunii din Afganistan, monede reperezentative de la Philip M. Breedlove și repsectiv Command Seargent Major Davor Petek, Consilierul Comandantului Comenzii Europene și Comandantul Forțelor Aliate.

În interviul acordat echipei de informare și relații publice a Dragonilor Transilvani, Generalul de armată Philip M. Breedlove a subliniat că “Sunt foarte bucuros să vizitez contingentul românesc, de altfel unul foarte numeros raportat la numărul de militari din Baza Aeriană Kandahar. Apreciez foarte mult tot ce fac românii în Afganistan și nu numai aici. Este evident că misiunea voastră este deosebit de importantă și vă mulțumesc tuturor, poporului român, care a făcut acest sacrificiu de a-și trimite tinerii în misiune”.

Breedlove a crescut în Forest Park, Georgia, Statele Unite ale Americii și s-a înrolat în armată în 1977, absolvind printre primii cursul de formare a ofițerilor pe filiera indirectă. A îndeplinit numeroase funcții și are la active 10 misiuni internaționale. A fost pilot de vânătoare cu 3500 de ore de zbor în diferite operațiuni. Începând cu aprilie 2013 a fost numit Comandantul Comenzii Europene și Comandantul Forțelor Aliate, funcție pe care o îndeplinește și în prezent.

 Lasă un răspuns

Site creat de