Uncategorized

Militarii Batalionului 811 “Dragonii Transilvani” si-au inceput oficial misiunea in Afganistan – FOTO

Militarii Batalionului 811 “Dragonii Transilvani” Dej si-au intrat de astazi in atributiile pe care le au in misiunea desfasurata in Afganistan.

Acestia au preluat stafeta de la Batalionul 33 Vanatorii de Munte Posada din Curtea de Arges, care in urma ceremoniei de astazi din Kandahar, si-au incheiat oficial misiunea.

Comandantul “Dragonilor Transilvani”, loc. col. Adrian-Nicolae Costaru a declarat in cadrul ceremoniei “Trebuie să asigurăm securitatea aeroportului din Kandahar. De asemenea, să asigurăm libertatea de mişcare cu principalele comunicaţii aflate în cele două districte Dand şi Daman, de care răspundem, precum şi să punem în evidenţă faptul că forţele ANSF pot gestiona situaţia în zonă, să lucrăm în strâns parteneriat cu ei şi să-i sprijin din toate punctele de vedere”. 

In total, peste 420 de militari din cadrul Batalionului “Dragonii Transilvani”, printre care 10 femei, atat din Dej cat si din Miercurea Ciuc, deoarece unitatea din Dej a fost suplimentata cu soldati de acolo, vor mentine ordinea in jurul aeroportului din Kandahar timp de aproape 6 luni. Ceremonia oficiala de plecare a acestora in teatrul de operatiuni a avut loc in 30 iulie, cand la Dej a fost prezent Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa.Lasă un răspuns

Site creat de