Din Zona

Militarii Batalionului 811„Dragonii Transilvani” pregatiti pentru misiunea in Afganistan (FOTO)

La Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica”, militarii Batalionului 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” au desfășurat analiza post-acțiune pentru ultima etapă a programului special de pregătire pentru viitoarea misiune din teatrul de operații din Afganistan.

Toți cei implicați în comanda activităților de instrucție au identificat ultimele aspecte operaționale care trebuie remediate până la dislocarea în teatru. Pe de altă parte, instrucția specifică a subunităților de manevră a continuat cu executarea tragerilor de luptă cu toate categoriile de armament din dotare. Astfel, într-un cadru tactic apropiat de cel din Afganistan, militarii îmbarcați pe autovehiculele de luptă „URO VAMTAC” și-au verificat și perfecționat deprinderile de trăgători.

Transmiterea ordinelor de la comandanții de companii către plutoane și mai departe spre comandanții de grupe, folosindu-se limbajul standardizat în rețeaua radio, a constituit unul din aspectele urmărite de ofițerii din statul major care au supervizat activitatea.

Maiorul Marius Butilă, ofițer din statul major al batalionului, preciza că „simplitatea și claritatea cu care se transmit ordinele în rețeaua de conducere a subunităților au un rol decisiv în îndeplinirea cu succes a oricărei misiuni”.Lasă un răspuns

Site creat de