Din Zona

Ministerul de Interne face angajări! 5.000 de posturi sunt scoase la concurs. Cele mai multe vor fi la Poliţie

admitere politie cluj

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, în următoarea perioadă, ar urma să fie scoase la concurs alte 5.000 de posturi pentru specialişti şi agenţi de ordine publică. Încadrarea celor 5.000 de oameni ar putea fi cea mai mare campanie de angajări organizată vreodată de Ministerul Afacerilor Interne.

MAI precizează că are un deficit de peste 16.000 de posturi după pensionările masive din sistem.

Din respectivele posturi care urmează să fie scoase la concurs, cele mai multe vor fi la Poliţia Română, deoarece aceasta este structura cu cel mai mare deficit de personal.

Chiar şi după angajările masive atât a absolvenţilor Academiei de Poliţie şi a celor două şcoli de poliţie de la Câmpina şi de la Cluj cât şi a angajărilor din sursă externă a persoanlor care nu au absolvit unităţile de învăţământ administrate de MAI, deficitul de personal este de aproximativ 16.000 de posturi, arată biroul de presă al instituţiei.

Îîn luna martie au fost încadraţi 2.980 de subofiţeri din sursă externă, dintre care numai 1.726 în Poliţia Română.

In iulie, Ministerul Afacerilor Interne a încadrat 1.454 de ofiţeri, agenţi de poliţie şi subofiţeri, reprezentând promoţia 2016 a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, arată oficialii instituţiei.

De asemenea, au fost iniţiate procedurile pentru încadrarea a 663 de posturi de personal contractual.Lasă un răspuns

Site creat de