Politic, Important

Ministerul de Interne suspendă activitatea tuturor restaurantelor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc, evenimentelor religioase

Ministerul de Interne suspendă activitatea tuturor restaurantelor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc, evenimentelor religioase

Ministrul de Interne, Marcel Vela, face, la această oră, un nou anunț despre măsurile de urgență impuse în România, în condițiile decretării stării de urgență.

Declarații vor face și șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat Bogdan Despescu.

Marcel Vela

Arafat şi Despescu fac parte din grupul de decizii la nivelul MAI, cel care decide şi propune măsurile pe care le vom lua.

Am decis să propunem CNSU evaluarea unor măsuri, astfel încât am emis ordin de comandant, ordin al ministrului MAI sau ordonanţa militară.

Decizii:

Se suspendă activitatea de servire şi consum a produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nonalcoolice ale localurilor şi restaurantelor.

Suspendarea activităţilor culturale, religioase, sportive, tratament balnear şi îngrijire personală în spaţii închise.

Interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment cu peste 100 de persoane în spaţii deschise.

Toți conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligaţia ca la trecerea granitei să aibă mijloace de protecţie: dezinfectant, mănuşi.

Cei care sosesc din zone roşii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină dacă la graniţa nu manifestă simptome.

Cu privire la export: Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afară nu fac obiectul restricțiilor la export.

Se suspendă toate zborurile spre Spania şi din Spania către România, pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18:00, ora României.

Am prelungit măsura suspendării zborurilor spre și din Italia pentru 14 zile, din 23 martie. 

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, transport marfa, corespondenţa, umanitare, aterizări tehnice, necomerciale sau de urgenţă.

Am emis un ordin al ministrului: pe durata stării de urgenţă, poliţia romana, poliţia naţională va conduce operaţional prin inspectoratele judeţele poliţia locală care funcţionează pe raza de competentă.

Raed Arafat:

Am emis ieri şi azi a avizat ministrul mai multe ordice care privesc următoarele aspecte:

Măsuri de redistribuire a rezidenţilor în regim de voluntariat în caz de necesitate. Rezidenţii în medicină internă şi de familie întrerup activitatea şi se prezintă în vederea repartizării pentru a sprijinii direcţiile de sănătate publică.

La nivelul fiecărui centru medical vor fi recrutaţi studenţi pentru a sprijini activităţii din camerele de gardă.

Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru triajiul medical. Astfel de corturi mai sunt şi în faţa unor spitale unde au fost instalate pentru separarea fluxurilor pentru cei care vin pentru alte motive decât cele respiratorii.

sursa: realitatea.net

sursa foto: rfi.roLasă un răspuns

Site creat de