Politic

Ministrul de Finanţe vrea să ofere transport gratuit cu trenul doar studenţilor fără restanţe

Electric Castle | Trenurile vor opri şi în Bonţida

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a vorbit, joi, despre o altă variantă în privinţa gratuităţii CFR pentru studenţi.

Acesta a precizat că s-ar putea că doar studenţii fără restanţe să mai beneficieze de acum încolo de călătorii gratuite cu trenul.

De ce să nu fie încurajată situaţia la învăţătură? Să fie una foarte bună, fără restanţe, fără repetenţi. Vine statul şi suporta şi încurajează învăţatul cu note bune şi note mari„, a spus Teodorovici, citat de Mediafax.

Teodorovici a insistat asupra ideii că numărul mare de studenţi care circulă cu trenul în mod gratuit privează alte persoane de accesul la această formă de transport.

De ce să nu fie limitate la un număr aceste călătorii. Vedem dacă sunt 12. Ai un veteran de război şi merge la ghişeu. Şi vrea să ajungă unde vrea să ajungă omul ăla. Şi i se spune: ne pare foarte rău, nu mai sunt locuri, au fost ocupate. Este corect?„, a spus ministrul.

Teodorovici crede că limitând călătoriile gratuite cu trenul ar putea aplica gratuitatea şi în alte ramuri de transport, precum domeniul rutier şi naval.

În primul rând, de ce pe calea ferată? De ce nu şi pe rutier şi pe naval? Sunt studenţi, copii în Tulcea, care nu au nici cale ferată, nici transport rutier. Asta este zona în care ei trăiesc, nu trebuie să fie (gratuitate – n.red.) şi pe naval?„, a mai spus Eugen Teodorovici.3 Comments

  1. Nu mi se pare deloc normala initiativa pentru ca la unele facultati studentii abia de trec pe la cursuri si sunt integralisti, iar la noi, la medicina, ne straduim cat putem si se mai intampla uneori sa mai prinzi cate o restanta… Unde e echitatea aici? Trebuie sa ma inscriu la o facultate usoara pentru a avea transport gratuit sau cum???

  2. Ii spune cineva domnului ministru ca daca nu mai sunt locuri, asta nu inseamna ca toate au fost luate de studenti? Inca un aspect important este acela ca domnul veteran putea sa isi ia bilet din timp. Nu exista cu adevarat un argument solid in acest articol care chiar sa motiveze alegerea facuta. Nu are nici un sens sa punem inca o presiune pe studenti, sa ii facem sa concureze intre ei si pentru transport. Exista deja suficient stres, presiune si subiectivitate la note.

  3. Nu poti compara facultatile asa. FSPAC Jurnalism vs FSEGA Automatica spre exemplu. La prima e greu sa ai restante, ca e usoara facultatea. In schimb, la a 2-a e super greu sa nu ai restante. Nu e corecta metoda…

Lasă un răspuns

Site creat de