Politic

Ministrul Sănătăţii laudă Clujul, în contextul pandemiei de coronavirus: un exemplu de bună practică

Ministrul Sănătăţii laudă Clujul in contextul pandemiei de coronavirus: un exemplu de bună practică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a efectuat astazi o vizită de lucru în județul Cluj.

În cadrul întâlnirii care a avut loc la Instituția Prefectului – Judeţul Cluj acesta, alături de prefectul Mircea Abrudean, au avut o discuție cu managerii spitalelor, cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj şi cu primarul Emil Boc, referitor la situația spitalelor din județ, în contextul epidemiei de coronavirus.

Tătaru a remarcat nivelul ridicat de pregătire medicală a personalului local, dar și implicarea administrației locale în combaterea epidemiei, precizând că la nivel național, județul Cluj constituie un exemplu de bună practică.

Totodată, a constatat faptul că județul are capacitate de testare și capacitate de tratament, fiind capabil să preia și testările localităților din jur.

La nivelul judeţului Cluj se efectuează, în prezent, 1000 de teste pe zi.

De asemenea, ministrul a asigurat autoritățile și cadrele medicale de disponibilitatea ministerului de a acorda în continuare sprijin pentru rezolvarea oricărei sesizări sau completarea oricărui deficit, identificate la nivelul sistemului medical local.Lasă un răspuns

Site creat de