Politic

Misiune economică poloneză la Cluj-Napoca

misiune poloneza

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István, a participat joi, 20 octombrie 2016, la întâlnirea cu o misiune economică poloneză menită să faciliteze dezvoltarea unor proiecte comune în diverse domenii de activitate, în special în domeniul business-ului, organizată de Camera Naţională de Comerţ a Poloniei, în parteneriat cu Camera Bilaterală de Comerţ şi Industrie Polono – Română.

La eveniment au fost prezenţi atât reprezentanţi de seamă ai unor companii de succes din Polonia, interesaţi să îşi dezvolte afacerile şi pe teritoriul judeţului Cluj, cât şi membri ai autorităţilor publice implicate în organizarea şi desfăşurarea acestei întâlniri. Istoria comună şi apropierea geografică dintre cele două state au reprezentat elemente definitorii care au determinat numeroşi agenţi  economici polonezi să investească în România, dovadă a acestui fapt stând cele peste 800 de companii cu capital polonez care activează pe piaţa economică românească. Astfel, în anul 2016 a fost atins un nivel record de tranzacţii bilaterale de nu mai puţin de 5 miliarde de euro, sumele înregistrate fiind într-o continuă creştere de la an la an.

În acest context, vicepreşedintele forului administrativ judeţean a prezentat oportunităţile pe care Parcurile Industriale Tetarom le oferă investitorilor străini interesaţi să pună bazele unor noi afaceri la Cluj sau să le extindă pe cele deja existente, astfel încât „incubatorul de afaceri” să devină un veritabil motor de propulsare a economiei judeţului Cluj. Totodată, pentru a trezi interesul celor prezenţi, dornici de a pune bazele unor afaceri la Cluj, domnul Vákár István a pus accentul pe componenta educaţională, judeţul Cluj fiind cel de al doilea centru universitar al ţării, care dispune de o resursă umană extrem de bine pregătită, vorbitoare de limbi străine şi capabilă să facă faţă oricăror exigenţe, puncte forte care creează cadrul perfect pentru atragerea agenţilor economici de peste hotare.

„M-am bucurat să fiu prezent la acest eveniment de maximă importanţă pentru mediul de afaceri clujean dar şi să constat că relaţiile dintre cele două state se află pe un trend ascendent. Am profitat de această ocazie pentru a reitera întreaga noastră disponibilitate în vederea stabilirii unor noi parteneriate în domeniul economic şi nu numai, sens în care punem la dispoziţia investitorilor polonezi atât infrastructura necesară cât şi condiţiile optime pentru implementarea acestor iniţiative”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Vákár István.

Reamintim faptul că între Consiliul Judeţean Cluj şi Regiunea Malopolska (Polonia) a fost încheiat în anul 2005, un Protocol de Colaborare al cărui obiectiv era tocmai acela de a consolida cooperarea bilaterală şi prosperitatea prin intermediul colaborării şi al activităţilor de schimb între părţi. Totodată, în prezent, între forul administrativ judeţean şi Regiunea Wielkopolska (Polonia) există o iniţiativă de încheiere a unei noi cooperări, cele două părţi derulând o serie de întâlniri în vederea materializării acestui demers.Lasă un răspuns

Site creat de