Uncategorized

Miting de solidaritate cu refugiații la Cluj-Napoca

poze imigranti cluj2 vasile magradean

Peste 50 de persoane au participat, in weekend, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu refugiaţii din Europa, care nu a fost însă autorizat de primărie. Participanţii au afisat pancarte cu mesaje, precum „Refugiaţii sunt bineveniţi” sau „Xenofobia ucide omenia”.

Kai Brand Jacobsen, unul dintre organizatorii mitingului, a declarat că majoritatea celor care vin în Europa nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, aşteaptând sprijin pentru ca războiul din zonă să se încheie.

Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie„, a declarat Kai Brand Jacobsen.

Mitingul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi nu a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca.

foto: MEDIAFAXLasă un răspuns

Site creat de