Social & Cultura

Modalități simple de a investi în Bitcoin

bitcoin

Deși nu există mai multe varietăți de Bitcoin, totuși, există mai multe varietăți de metode prin care poți investi în această criptomoneda. Această varietate a fost determinată de abordările inbidulae pe care le poate avea fiecare investitori în această criptomoneda. Plus la aceasta, ca și în alt oarecare domeniu practica ne demonstrează că există metode de investiții mai eficiente și mai profitabile, și mai puțin eficiente și, respectiv – mai puțin profitabile. În acest articol, descriem câteva modalități simple prin care poți investi în Bitcoin pentru a obține profituri cât mai mari. Aceste modalități de investiții te vor ajuta să eviți tranzacționarea contraproductivă.

Cumpără și uită

            În cazul BTC, aceasta este una dintre cele mai populare strategii. Investiția în BTC pe termen lung este relevantă din motiv că această criptomonedă, de-a lungul anilor a demonstrat nu doar odată că investitorii ar putea și ar trebui să aibă încredere în sustenabilitatea acesteia. În acest sens, cea mai simplă strategie de investiție în Bitcoin este să cumperi un anumit volum de criptomonede și să aștepți ca investiția să-ți aducă roade pe termen lung. Poți aplica o asemenea strategie pe Bitcoin Loophole – platformă de tranzacționare cripto cu un bogat background în spate.

Totodată, chiar și atunci când mergi pe această abordare destul de simplă, este important să alegi momentul potrivit. În calitate de investitor în cripto, scopul tău este să achiziționezi criptomoneda la un preț cât mai convenabil – cât mai mic pentru tine. O asemenea investiție reduce semnificativ riscul potențialelor pierdere pe viitor, determinate de reducerea prețului activului digital.

            Investiție treptată

            Da, este importantsă cumperi bitcoini anume atunci când prețul se află la nivelul cel mai convenabil pentru tine. Totodată, este imposibil să ghicești sau să prognozezi prețul BTC cu o anumită exactitate. În acest sens se recomandă investiția treptată – acest lucru ar însemna să investești treptat în Bitcoin – de exemplu, să depui o anumită sumă la o anumită perioadă. Acest lucru îți va permite să investești în BTC la prețuri cât de cât medii, deoarece în cazul unui anumit trend, datorită faptului că investeai treptat, o să ai cumpărări de active la diferite nivele de preț din cadrul acestui trend. Respectiv, vei reuși cumva să investești la un preț mediu.

Diversificarea

            Deși bitcoinul are numeroase avantaje despre care se vorbește foarte mult în prezent, nimeni nu a anulat avantajele diversificării portofoliului investițional. În acest sens, cât de oportună nu ar părea investiția în BTC, se recomandă ca investitorul totuși să tindă să-și diversifice portofoliul său de investiții în cripto.

            Un scenariu oportun este unul în care cea mai mare cotă a portofoliului investițional este deținută de către Bitcoin, iar cealaltă parte a investiției este distribuită către alte criptomonede. În acest caz, reușești să reduci semnificativ riscul acestei investiții, dar și, de obicei, să maximizezi profiturile investiționale.

Plus la aceasta, datorită diversificării portofoliului de investiții este posibilă reechilibrarea acestuia. De exemplu, dacă una dintre criptomonedele incluse în el a crescut în valoare brusc, ai posibilitatea de a fixa temporar profitul pe ea, convertind capitalul respectiv în alte criptomonede.

Explorează și alte blockchain-uri

Cu siguranță, blockchain-ul Bitcoin este unul verificat în timp, cu bune caracteristici și posibilități tehnice. Totodată, acest lucru nu exclude nici într-un mod apariția altor blockchain-uri cu perspectivă. Anume din acest motiv, investind în Bitcoin se recomandă să ții mâna pe puls și să explorezi și alte proiecte cripto, cu alte blockchain-uri. O asemenea abordare îți permite să reduci riscul că nu vei reuși să investești în momentul oportun într-un blockchain care va exploda în viitor, generând profituri investiționale pentru investitorii care au reușit să investească în acel proiect chiar la etapa inițială.

Concluzie

Deși investiția în Bitcoin reprezintă un proces complex (ca și altă oarecare investiție de fapt, și nu doar în cripto), poți crește nivelul de eficiență a acestei investiții urmând recomandările simple pe care le-am prezentat mai sus. Astfel vei reuși să reduci o mare parte din riscurile care afectează investitorii începători, dar și să-ți crești șansele de a obține profituri din acest tip de investiții. Ise pare că investiția în Bitcoin este mereu actuală – poți investi utilizând platforma Bitcoin Loophole – o platformă care îți oferă tot arsenalul de instrumente necesare pentru un trading profitabil.Lasă un răspuns

Site creat de