Sport

Money Management: Temelia oricărui parior de succes

Money Management: Temelia oricărui parior de succes

Pentru a fi un parior sportiv de succes nu este suficient să te pricepi la sport și să găsești pronosticuri câștigătoare. Este obligatoriu să ai și un plan bun prin care să îți gestionezi bugetul, astfel încât fiecare bilet „verde” să te ajute să faci un pas înainte spre atingerea obiectivului, iar fiecare pariu pierdut să nu îți afecteze foarte tare bankroll-ul.

Un Money Management bine pus la punct funcționează fie că joci la Winmasters, fie că pariezi la o altă agenție licențiată. Acest plan te va ajuta pe termen lung, mai ales în momentele în care, după o serie de pariuri pierzătoare, vei fi tentat să încerci să recuperezi cât mai repede banii.

Importanța gestionării corecte a banilor este evidentă încă din prima fază a activității, atunci când stabilești suma cu care îți vei alimenta contul deschis la o casă de pariuri online. Ca să ai succes, trebuie în primul rând să nu fii stresat, iar ca să nu fii stresat trebuie să aloci pariurilor doar o sumă pe care o poți pierde fără probleme.

Mai peste tot pe internet se recomandă ca bankroll-ul inițial lunar să nu depășească 10% din veniturile înregistrate în acea lună, dar chiar și acest procent este cam mare. Noi te sfătuim să nu treci de 5%, ca să ai bani și pentru alte distracții. Evident, pe primele locuri atunci când îți planifici cheltuielile trebuie să fie cele de primă necesitate, cu utilitățile, mâncarea, întreținerea, îmbrăcămintea etc.

Ai posibilitatea să depui toți banii deodată, sau să împarți suma în mai multe depuneri. Oricum ar fi, este esențial să te rezumi la acei bani. Dacă i-ai pierdut, nu mai poți realimenta până în luna următoare. De aceea, este important să gestionezi cât mai bine acest buget, iar ce vei citi mai departe te va ajuta în acest sens.

Modalități de stabilire a mizei biletelor

miza biletelor
Money Management: Temelia oricărui parior de succes 4

Distribuirea corectă a bugetului în mize pentru fiecare bilet este crucială pentru atingerea unei ținte de profit pe care ți-o fixezi în momentul alimentării contului. Sunt mai multe modalități de a gestiona banii avuți la dispoziție. Niciun sistem nu garantează profitul, dar mărește șansele de a avea succes pe termen lung, dacă este consecvent și analizezi cu atenție meciurile puse pe bilet.

Money Management-ul profesioniștilor se bazează pe adaptarea mizei la gradul de risc și la bankroll. Astfel, ei plasează între 1 și 3% din buget, în funcție de cota pe care o calculează personal, nu de cea de pe site-ul agenției. Dacă ne raportăm, însă, la un buget de parior amator, care nu este atât de mare, se poate merge până la 10% din suma avută în cont.

Un alt model presupune împărțirea bankroll-ului în unități, apoi mizarea unui număr de unități pe fiecare bilet în funcție de gradul de risc estimat. De exemplu, un buget de 100  de lei se poate împărți în 100 de unități de câte 1 leu, iar pe un bilet cu șanse medii de reușită se pot miza 5 unități din 10 (care este miza maximă). După o perioadă prestabilită, bugetul se actualizează. Să spunem că vei avea 120 de lei în cont, caz în care valoarea unității va fi de 1,2 lei.

Cota 2, Martingale, Fibonacci

Unii pariori împart bankroll-ul în părți egale, pe care le mizează pe bilete cu cota aproximativă 2.00. Astfel, dacă jumătate plus unul dintre biletele plasate sunt câștigătoare, câștigurile sunt mai mari decât pierderile. Această strategie se mai numește „Cota 2”.

cota 2
Money Management: Temelia oricărui parior de succes 5

Apoi, există strategiile bazate pe mize progresive, cele mai populare dintre ele fiind „Martingale” și „Fibonacci”. Prima prevede dublarea mizei după fiecare bilet necâștigător. Cine optează pentru a doua mizează pe bilet suma precedentelor două bilete, care au fost necâștigătoare. În ambele cazuri, cota biletului ar trebui să fie minim 3.00. De exemplu, se poate aplica „Martingale” pe remiză în Play-off-ul SuperLigii României. Din primele cinci meciuri în acest sezon, primele patru s-au terminat la egalitate!

Ajustarea mizei în funcție de risc și de buget este cea mai indicată strategie de Money Management, pentru că riscul de a rămâne fără bani în cont după o serie nefastă este foarte mic. Un parior priceput poate recupera în timp pierderile și poate trece pe plus, dacă nu se abate de la planul de joc.Lasă un răspuns

Site creat de