Social & Cultura, Important

Monica Focșan și Dan Vodnar din Cluj premiați la concursul ”Premiul Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetători în Știință și Inginerie”

Monica Focșan

Câștigătorii concursului ”Premiul Rada Mihalcea pentru Tineri Cercetatori în Știință și Inginerie”  au fost premiați în cadrul unei festivități care a avut loc astăzi, 28 iulie 2016, la Casino – Centru de Cultură Urbană.

Premiile au fost înmânate de către primarul Emil Boc și prof. Rada Flavia Mihalcea,  inițiatoarea acestui concurs. La festivitate a participat și academicianul Emil Burzo, președintele filialei Cluj a Academiei Române.

Premiul, ajuns la ce-a de-a doua ediție, și-a propus recunoașterea tinerilor cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor, au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de specialitate.

Câștigătorii ediției de anul acesta sunt:

 

premiul I: Alina Bădescu  -1500 de dolari
șef de lucrări, Universitatea Politehnica din București, E.T.T.I. (telecomunicații)

 

premiul II: Monica Focșan – 1000 de dolari
cercetător științific I (CS I), Departamentul de Nanobiofotonică și Microspectroscopie Laser, Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca (fizică)

 

premiul III: Dan Vodnar -500 de dolari

Prorector Cercetare, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (biotehnologie)

 

mențiuni speciale:

Cristina Coman – voucher de cumpărături la Iulius Mall în valoare de 250 de dolari
Asistent Universitar, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor,
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (chimie-fizică)

Luiza Buimagă-Iarinca – voucher de cumpărături la Iulius Mall în valoare de 250 de dolari
cercetător (CS III),
Departamentul de Fizică Moleculară și Biomoleculară, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare, Cluj-Napoca (fizică)


Scopul acestui concurs este acela de a-i încuraja pe tinerii cercetători pe calea pe care au ales-o deja, aceea a cercetării, să le transmitem mesajul că merită efortul pe care îl fac, societatea întreagă se bazează pe descoperirile pe care le-au făcut deja sau urmează să le facă”, a spus prof. Rada Mihalcea.

Rada Mihalcea preferă în continuare să găsească echilibrul între cercetare, familie și comunitate. Dacă fiecare român, indiferent unde s-ar afla el, în țară sau în Statele Unite ale Americii sau oriunde în lume ar aduce foarte puțin pentru foarte mulți ar însemna un lucru extraordinar. De aceea, eu aș vrea sincer să o felicit pe Rada Mihalcea, dincolo de partea profesională, care este incontestabilă, pentru implicarea în viața cetății prin susținerea unor tineri care vor putea să îi urmeze exemplul.

Vreau să îi felicit și pe cei care au câștigat, să le spun că suntem mândri că acest centru universitar Cluj poate în continuare să asigure în domeniul cercetării oameni care vin cu idei pentru a schimba lumea. Acest concurs vine să întărească un alt vis al Clujului, acela ca în următorii zece ani să accedem la titlul de Capitală Europeană a Inovării. Acest lucru va fi posibil în primul rând datorită resurselor umane extraordinare pe care Clujul le are. Inovarea este punctul forte al Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

În cadrul concursului au fost primite peste 40 de aplicații din diverse domenii de cercetare, comisia de evaluare fiind formată din specialiști din întreaga lume.


Sponsorii concursului au fost: NTT Data,  iQuest, Coral Impex, United Business Center.

 Lasă un răspuns

Site creat de