Din Zona

Motivele pentru care românii preferă pariurile online

Motivele pentru care românii preferă pariurile online

Una dintre principalele tendințe în industria pariurilor sportive este migrarea spre internet. Tot mai mulți operatori care dețineau doar rețetele de agenții stradale au obținut și licență pentru platforme online. Această decizie de a activa și în mediul virtual a fost luată ca urmare a necesității de a fi prezenți acolo unde este și majoritatea pariorilor.

Ca și ceilalți pariori din întreaga lume, românii preferă pariurile online datorită avantajelor presupuse de acestea. Un motiv principal este reprezentat de ofertele promoționale, așa cum este bonus pariuri Fortuna Bet.

Aceste oferte promoționale sunt un pilon important al strategiei de promovare, alături de  politica de sponsorizări, care face ca brandurile să aibă parte de expunere maximă în rândul iubitorilor de sport. Bookmakerii online sunt sponsori de titlu ai celor mai importante competiții fotbalistice (primele două eșaloane, Cupa României), precum și ai echipelor de top (FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Rapid ș.a.).

Nu se plătește taxă la plasarea biletului

Mediatizarea este doar un prim pas în atragerea pariorilor. În următoarea fază, sunt aduse la cunoștința pariorului avantajele prezentate de plasarea biletelor pe internet. Se pornește de la o „facilitate fiscală”: cine pariază online nu plătește taxă de 5% din miza fiecărui bilet. Pe internet se plătesc doar taxa de 2% din suma cu care este alimentat contul și impozitul aferent, dar din fiecare retragere, nu din fiecare câștig. Aceste detalii sunt foarte importante din perspectiva succesului pe termen lung.

În topul motivelor care fac ca românii să prefere pariurile online sunt cele care țin de posibilitatea de a juca oricând, de oriunde. Agențiile online nu se închid niciodată, așadar pot fi plasate bilete în orice moment din zi sau din noapte. În plus, jucătorul nici măcar nu trebuie să se deplaseze la vreo agenție pentru a paria. O poate face de acasă sau din orice loc s-ar afla, prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Oricine poate paria ca un profesionist

Datorită posibilității de a fi conectați oricând la platforma agenției, pariorii își permit să joace bilete cu o singură selecție, singurele recomandate de profesioniști. De asemenea, online se pot aplica strategii de pariere pe evenimente sportive succesive, care se întind pe mai multe ore. Pariorul nu este obligat să stea tot timpul pe site. Este suficient să vadă rezultatul meciului și să parieze înainte ca următoarea partidă să înceapă.

Casele de pariuri online au oferte sportive foarte variate. Evident, cea mai importantă secțiune este cea dedicată fotbalului, din moment ce peste 90% dintre pariorii români mizează pe acest sport. Există, însă, alte zeci de discipline sportive în ofertă, de la tenis, volei sau baschet la categorii de nișă, de care unii pariori nici măcar nu au auzit. Operatorii de top oferă chiar și peste 120.000 de evenimente sportive în fiecare an, fiecare cu multe opțiuni de pariere.

Se poate juca „live”

Foarte mulți români preferă să parieze live, întrucât „live”-urile oferă emoții intense, permit ca bugetul să fie rulat mai repede și, mai ales, generează multe pariuri de valoare. Ei bine, biletele pe evenimente aflate în desfășurare pot fi plasate cu șanse mai mari de succes doar online. De la luarea deciziei de a paria până la înregistrarea efectivă a biletului durează numai câteva secunde, iar această decizie este luată în cunoștință de cauză, pentru că pe platformele agențiilor importante sunt transmise zeci de mii de meciuri video în direct în fiecare an. Clientul unui asemenea site poate alege între zeci de meciuri care se desfășoară simultan, oferta depășind posibilitățile oricărei rețele tv.

Tot de rapiditatea cu care poate fi exprimată o opțiune ține și un alt argument important: cine pariază pe internet are posibilitatea să închidă pe loc pariul prin Cash Out. Acțiunea poate securiza un profit, sau poate limita pierderile. Oricare ar fi varianta, ea reprezintă un avantaj de care jucătorii din offline nu se puteau folosi cu promptitudine.

Pariurile online reprezintă principalul motor de dezvoltare al acestei industrii în ultimii ani, iar serviciile oferite de operatori sunt tot mai atractive, astfel că tendința migrării spre agențiile de pe internet nu poate decât să continue în perioada următoare.Lasă un răspuns

Site creat de