De Vazut

Muhammad Ali, unul din cei mai mari pugilisti ai lumii, a murit

muhammad ali

Fostul pugilist Muhammad Ali a murit la varsta de 74 de ani, informeaza AP. Acesta fusese internat intr-un spital din Phoenix cu probleme respiratorii. Cassius Clay (numele de nastere) a fost primul boxer care a castigat trei titluri de campion mondial al greilor.

Ali a fost internat joi seara, familia lui precizand ca se afla intr-o stare buna. Lucrurile s-au agravat insa vineri, iar sambata reprezentantii fostului sportiv au anuntat decesul acestuia.

Este o zi trista in viata. L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meu. Ali nu va muri niciodata” a declarat Don King, cel care a promovat multe meciuri ale lui Muhammad Ali.

Dupa 32 de ani de lupta cu maladia Parkinson, Muhammad Ali a murit la 74 de ani. Familia Ali multumeste tuturor pentru gandurile bune, pentru rugaciunile lor si solicita cat mai multa discretie” a anuntat Bob Gunnell, purtatorul de cuvant al familiei.

Muhammad Ali suferea de aproape 30 de ani de maladia Parkinson si a fost spitalizat de doua ori, in 2014 si 2015, pentru o pneumonie si o infectie urinara, informeaza Mediafax.

Muhammad Ali a devenit cunoscut in lumea boxului datorita meciurilor celebre din ring, precum „Rumble in the Jungle” sau „Thrilla in Manila”.

Nascut Cassius Clay, la 17 ianuarie 1942, a obtinut 56 de victorii in 61 de meciuri, din care 37 inainte de limita, devenind primul boxer care a castigat trei titluri de campion mondial al greilor.Lasă un răspuns

Site creat de