Clujul devine tot mai atrăgător pentru tinerii activi, în timp ce Capitala pierde teren, potrivit cifrelor INS din ultimii ani.
Specialiştii arată ca în fiecare an în Cluj-Napoca se stabilesc 10.000 de oameni şi pleacă doar 1.900. În comparaţie, în Bucureşti din cele aproape 35.000 de persoane care se muta anual, aproape jumătate pleacă apoi spre alte localităţi, arată Digi24.ro.
Potrivit datelor INS, 28% din cei care au domiciliul în Cluj-Napoca au între 20 și 34 de ani. În acest procent se pot adăuga, însă, şi cei care locuiesc în oraş, dar au adresa din buletin în altă parte. Astfel se ajunge la 37% din populația totală a urbei. Raportat, la București valorile corespondente sunt de 19% și respectiv 23%.
Acelaşi studiu arată că oraşul Cluj-Napoca este unul dintre puținele mari localităţi mari au un spor natural pozitiv. În timp ce populaţia capitalei îmbătrânește, Clujul nu doar că reușește să își convingă tinerii să rămână în oraș după ce termină o facultate, ci și să-și întemeieze o familie.
Deși are o populație de aproape șase ori mai mare decât Clujul, Bucureștiul are în prezent de două ori mai mulți studenți decât oraşul din inima Ardealului. Specialiștii transmit că în următorii 10 ani migrația va atinge cote mult mai mari. Bucureştenii aleg să se mute în număr ridicat şi în Ilfov, în străinătate şi, mai nou, în Iaşi.
sursa: Digi24.ro