IT, Important, Social & Cultura

Municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Capitală Europeană a Inovării

Primarul Emil Boc a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. 

„La Cluj-Napoca se desfăşoară conferinţa Open Innovation 2.0, cel mai important eveniment al UE şi al DG Connect din cadrul Comisiei Europene, pentru prima dată în Europa Centrală şi de Est.

Acest lucru confirmă statutul Clujului de puternic centru de inovare şi IT naţional şi internaţional şi facem un pas astfel încât, în viitor, oraşul să devină Capitală Europeană a Inovării. În următorii zece ani ne-am propus să candidăm şi să câştigăm acest titlu, ţinând cont că la primele trei ediţii desfăşurate până acum au câştigat Barcelona, Amsterdam şi Viena.

Este o competiţie de nivel european de cea mai înaltă calitate. Trebuie să muncim pentru a ajunge acolo, dar ce este important este că avem ingredientele, avem talentele în materie, un oraş care se concentrează pe acest domeniu şi avem un mediu de business dinamic” a spus Emil Boc.

El a mai afirmat că municipiul Cluj-Napoca este, deja, un model de smart city, atât prin proiectele implementate, cât şi prin cele care urmează, cum este cazul unei platforme de mobilitate. 

Va fi o îmbinare între transportul public şi arii pietonale şi conectarea cetăţenilor la aceste probleme. Obiectivul nostru este crearea unui ecosistem digital, compus din administraţie locală, mediul de business, mediul universitar, ONG-uri, care să creeze mediul prin care să aducem oraşul mai aproape de cetăţean, utilizând tehnologia şi punând-o la dispoziţia lui.

Nu vom putea evita evoluţia tehnologiei în viaţa noastră şi oraşele care vor începe mai devreme vor fi primele care vor câştiga în viitor locuri de muncă, investiţii într-o economie digitală care va avea avea loc” a transmis edilul.


În perioada 13-14 iunie, la Cluj-Napoca se desfăşoară conferinţa Open Innovation 2.0, la care participă peste 550 de persoane din ţară şi din străinătate.

Conferinţa este organizată de Directoratul-General al Comisiei Europene, DG Connect, Grupul pentru Strategie şi Politici pentru Inovare Deschisă (OISPG), în parteneriat cu Comitetul Regiunilor, Primăria Cluj-Napoca, Institutul pentru Valoare în Inovare (IVI), ARIES Transilvania, iTech Transilvania Cluster, Consorţiul Clusterelor din Transilvania, Mastercard şi Primăria Dublin.


Cluj-Napoca va găzdui, în premieră pentru Europa de Est, Conferinţa Open Innovation 2.0 din 2017Lasă un răspuns

Site creat de