Uncategorized

Muzeu unic în România, deschis lângă Cluj la Apahida

muzeu apahida

Incepand din 18 septembrie, în fostul spațiu în care a funcționat Magnolia, de la ieșirea din Apahida spre Câmpenești, se va deschide un Muzeu al Copilului, unic în România.

Vine un copil cu părintele lui și poate să facă experimente în domeniul legilor fizicii sau ale curentului electric. Copilul poate să vadă cum e cu gravitația sau poate vedea cum funcționează legea magnetică. Există două bile magnetice care arată ce înseamnă forța electromagnetică, cum se atrag polii unui magnet, și multe altele. Există tot felul de locuri, unde copilul poate vedea cum lucrează un pompier sau cum se acordă primul ajutor medical, un supermarket etc. Mai avem un panou unde copii trebuie să rezolve în orb diferite puzzle-uri. Își introduc mânuțele în niște găuri și apoi cu propriile simțuri trebuie să rezolve acel puzzle”, a declarat pentru ziardeapahida.ro Ioana Zbârcea, coordonatorul proiectului, prin Fundaţia Doctrina.

Program de functionare:

Vineri, Sambata, Duminica: 10:30-20:30

Marti-Joi: 10:30-19:30

Luni-inchis

Tarfie:

 25 RON/copil, acces nelimitat
15 RON incepand cu al treilea copil al familiei
10 RON/adult
Pachet familie: 60 RON,2 adulti + 2 copii

Exploratoriul-”muzeul  copiilor” este un loc de joaca interactiv, dedicat copiilor cu varste intre 6 luni-12 ani. Chiar si adultii interactiona cu interes cu exponatele si vor participa cu placere la activitatile oferite in Exploratoriu. Conceptul de muzeu dedicat copiilor a fost introdus in Statele Unite la sfarsitul secolului XIX (1899), in Brooklyn, NY.

In contrast cu muzeele traditionale care se bazeaza pe principiul “Va rugam nu atingeti exponatele”, Exploratoriul ofera exponate interactive care sunt concepute tocmai pentru a fi manipulate, oferind astfel numeroase oportunitati pentru invatare informala. Explorarea fiecarui exponat poate fi facuta liber, individual de catre fiecare copil, sau in grup, unele exponate incurajand colaborarea si munca in echipa. Toate exponatele permit si participarea parintilor sau adultilor, acestia putand fi partasi la explorare si bucurandu-se impreuna cu copiii de descoperirile facute sau de realizarea cu succes a sarcinilor..5 Comments

  1. pt Roxana: nu mi se pare copiat logo-ul, doar inspirat! dar eu sunt doar o profana in ale designului….
    oricum….imi place initiativa!

Lasă un răspuns

Site creat de