Luna Aprilie este a doua lună de primăvară și momentul în care anotimpul care reînvie natura își intră în drepturi, copaci sunt înfloriți, iarba este verde, păsărelele ciripesc iar soarele strălucește în toată splendoarea lui, frumos peisaj, nu-i așa? Primăvara ne mai oferă un dar și anume florile, după atâta zăpadă și frig, florile îți dau o stare de bine, prin culorile lor vii și mirosul care te încântă.
Semnificația narciselor
Luna Aprilie, în materie de flori, este deschisă de frumoasele narcise. Aceste flori sunt asociate cu începuturile, întrucât își fac apariția la început de Primăvară și este considerată o floare ce transmite respect și prietenie. Frumoasa narcisă simbolizează norocul, dar și prosperitatea, dar are și simbolistică religioasă, întrucât apare în apropierea sărbătorilor de Paște, este considerate o floare a Învierii.
Legenda narcisei
O veche legendă arată că floarea narcisa a apărut pentru prima dată la moartea lui Narcis, un tânăr foarte frumos, de care se îndrăgosteau multe nimfe, dar fără niciun succes, deoarece Narcis nu le observa pe niciuna dintre ele. Zeița Răzbunării s-a hotărât să-i dea o lecție lui Narcis și i-a sortit să nu se îndrăgostească de nimeni niciodată, dar să se iubeasă pe sine, astfel să își găsească moartea. Astfel, într-o plimbare prin pădure Narcis și-a văzut chipul în oglinda apei unei fântâni și și-a dorit să îmbrățișeze chipul frumos din apă, din păcate a căzut în adâncuri și s-a înecat. Nimfele îndrăgostite au venit să-l plângă și l-au transformat într-o floare galbenă, care să le amintească de Narcis. Legenda spune că narcisa ține floarea plecată în jos, pentru că îl simbolizează pe Narcis care se admira în apă.
Mai există și o altă variantă de legendă, aceasta face referire la zeul Hades și povestește că el ar fi creat narcisa pe care a inzestrat-o cu un parfum amețitor, întrucât își dorea să o aducă pe Persefona până la intrarea în infern, pentru că el nu putea să-și părăsească regatul.
Avem și o legendă creștină a narcisei conform căreia narcisa galbenă a răsărit pentru prima oară în noaptea Cinei celei de Taină, în Grădina Ghetsimani, pentru a-I aduce alinare lui Iisus pentru cele ce aveau să se petreacă. Grădina Ghetsimani a fost locul unde Iisus Hristos s-a rugat, a plâns, dar a fost și locul în care a fost trădat de Iuda, care l-a vândut cu acel sărut fals. Se spune că îngerii când văd fapte bune, trimit stele de pe cer, care se transformă în narcise pe pământ.
Se pare că narcisa este o floare cu o semnificație foarte controversată, care nu ar trebui să lipsească dintr-un buchet pe care vrei să-l dăruiești, mai ales Primăvara.
Pe lângă toate legendele care vehiculează și toate semnificațiile acestei flori, narcisa ne oferă și o diversitate de culori, floarea poate fi alba, galbenă sau portocalie.
Așadar poți alege să dăruiești un buchet integral de narcise sau poți combina narcisele cu alte flori minunate de primăvară, obținând un buchet divin. De asemenea o altă formă minunată sub care poți dărui narcisele sunt cosuri cu flori, pe care le poți avea cu narcise sau cu mai multe tipuri de flori, printre care si fabuloasele narcise, desigur.
Imagine de wal_172619 de la Pixabay