Social & Cultura

NASA a confirmat: Pe Marte exista apa in stare lichida

apa pe marte

NASA a anunţat, astăzi, că există apă lichidă pe Marte. Potrivit experţilor NASA, care au anunţat descoperirea majoră într-o conferinţă de presă, apa lichidă este sărată.

Agenţia Aerospaţială Americană subliniază că a găsit „cele mai solide dovezi” de până acum privind existenţa apei în stare lichidă pe planeta Marte. Studiul a fost făcut de cercetători de la NASA, John Hopkins, Universitatea din Arizona și laboratorul de planetologie din Nantes. The Guardian comentează că foarte mulţi nu s-au putut conecta la streaming-ul video live NASA, iar informaţiile transmise au fost redistribuite de internauţi pe reţelele de socializare.

Mary Beth Wilhelm, expert NASA, a explicat că sărurile, care demonstrează prezenţa apei lichide, au fost găsite în mai multe locuri şi deşi este prea devreme pentru a evalua implicaţiile privind viaţa pe Marte, aceste investigaţii astrobiologice trebuie aprofundate.

Astfel, prezența apei în stare lichidă pe Marte are implicații astrobiologice, geologice și hidrologice și poate influența major explorările umane ulterioare. Probele sugerează că apa apare și dispare pe Marte odată cu anotimpurile marţiene.

sursa: EVZ.ro

Did you miss today’s Mars announcement? Here’s the highlights from our event on strong evidence showing that liquid water flows on present-day Mars. Watch & learn more: http://go.nasa.gov/1Lh5MrA

Posted by NASA – National Aeronautics and Space Administration on Monday, 28 September 2015Lasă un răspuns

Site creat de