Social & Cultura

Necesitate, nu moft! Scaune de birou pentru persoane supraponderale

Scaune de birou pentru persoane supraponderale

Problema supraponderalității din zilele noastre este una gravă și, din păcate, din ce în ce mai prezentă în viața noastră. Din acest motiv, este important să o înțelegem și să ne deschidem mintea asupra ei. În loc să judecăm persoanele supraponderale, trebuie să înțelegem de unde vine această problemă și ce putem face noi pentru a oferi susținerea de care aceste persoane au nevoie, de la facilitarea contactului dintre persoana în cauză și un specialist până la oferirea unui scaun de birou rezistent XXL în locul celui normal.

Noi nu suntem medici nutriționiști, însă suntem profesioniști în domeniul modelelor de scaune de birou pentru persoane supraponderale. Deși poate părea că un scaun de birou diferit de celelalte pe care le aveți în birou ar putea să facă această persoană să se simtă jenată și deși instinctul natural este de a trata persoanele care suferă de obezitate în mod normal, pentru a nu se simți marginalizate sau tratate altfel din cauza bolii, adevărul este că atunci când oferi un scaun special, rezistent, de dimensiuni XXL, de fapt ajuți la ușurarea calității vieții acestei persoane.

Probleme care apar din cauza obezității

Sigur că persoanele obeze se confruntă cu probleme mari în ceea ce privește nivelul de colesterol din sânge, sistemul respirator și pe cel sangvin și multe altele care nu țin de noi, însă ceea ce reprezintă o problemă pe care o putem remedia într-un grad foarte mare este legată de durerile musculare. Atunci când o persoană suferă de obezitate, ceea ce trebuie să înțelegem este că sistemul său osos, alături de cel muscular (care sunt, în linii mari, de aceleași dimensiuni cu alte unei persoane care nu suferă de obezitate) sunt obligate să suporte o greutate mult mai mare decât ar trebui. Din acest motiv, durerile lor de spate și tensiunile musculare care pot apărea pot fi cu mult mai grave și mai greu de suportat decât ale noastre. Din acest motiv, oferirea unui scaun rezistent XXL acestor persoane nu trebuie considerată a fi tratament special, ci trebuie văzută ca o mână de ajutor.

Cum ajută un scaun de birou rezistent persoanele obeze

Un scaun de birou rezistent XXL, cum se înțelege din denumire, are două avantaje majore: capacitatea sa de a susține greutăți mult mai mari și dimensiunile sale augmentate, capabile să ofere spațiul de ședere necesar unei persoane mai mari decât media.

  1. Cum ajută nivelul ridicat de rezistență a scaunului XXL?

Un scaun de birou cu o rezistență ridicată nu doar că va rezista mai mult în timp, ajutând utilizatorul să beneficieze de calitățile lui pe o perioadă îndelungată, însă atunci când vorbim de rezistență îndelungată, vorbim și de o calitate superioară a produselor din care a fost confecționat. De asemenea, atunci când se pune problema unui scaun de birou rezistent, nu includem doar scheletul din care a fost construit, ci și calitatea buretelui, care va oferi un nivel superior de suport pentru mușchii spatelui, mușchii fesieri și mușchii picioarelor și brațelor, care este absolut necesar în vederea unei rezistențe îndelungate a utilizatorului în poziția de șezut.

  • Cum ajută dimensiunile augmentate ale scaunului de birou pentru persoane supraponderale?

Un scaun de birou rezistent XXL aduce unele avantaje cu mult superioare celor ale unui scaun de birou ergonomic de dimensiuni normale. Atunci când o persoană suferă de obezitate, este absolut evident faptul că această boală nu se manifestă doar prin creșterea greutății, ci și prin creșterea dimensiunii acestei persoane. Din acest motiv, un utilizator obez are nevoie de un scaun de birou care să îi ofere spațiul necesar pentru a fi așezat fără să aibă presiuni la nivelul mușchilor și, prin urmare, are nevoie de un scaun de birou de dimensiuni ridicate. Un scaun de birou care pune presiune pe utilizator va cauza probleme la nivelul circulației sangvine, ceea ce va duce la lipsa oxigenării extremităților, ceea ce va cauza varice și alte probleme mult mai grave. Mai mult decât atât, un scaun care pune presiune, spre exemplu, la nivelul mânerelor, acestea apăsând pe cutia toracică, va obstrucționa respirația, care deja este obstrucționată de grăsimea depusă pe organele interne.

Desigur că un medic de specialitate vă poate oferi detalii cu mult mai avansate din punct de vedere științific decât vă putem oferi noi, însă ceea ce ne dorim noi să înțelegeți este că problemele de sănătate nu trebuie să fie trecute cu vederea, ci ajutate pe cât de mult posibil, pentru că sănătatea este cea mai importantă.

Noi vă recomandăm ca, în cazul în care cunoașteți o persoană obeză, să îi explicați importanța utilizării unui scaun creat special pentru acest tip de problemă și să o ajutați să înțeleagă că nu este absolut nimic rușinos în achiziționarea unui scaun special pentru persoane supraponderale, exact la fel ca atunci când nu este rușinos să pui un picior în ghips dacă este rupt.

Fiecare problemă are o cauză, un efect și o soluție, iar noi, magazinul online de scaune Edepo, suntem aici să vă ajutăm să diminuați efectul obezității prin soluția pe care v-o prezentăm cu scaunele de birou rezistente XXL. Nu uitați să aveți grijă de voi și de cei dragi prin orice modalitate posibilă, și dacă nu sunteți siguri ce tip de scaun este necesar pentru cazul dumneavoastră în mod special, nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră de specialiști vor fi mai mult decât fericiți să vă ajute să descoperiți scaunul ideal potrivit vouă!



Lasă un răspuns

Site creat de