Social & Cultura, Important

Nicolae Maniu, cel mai cunoscut pictor suprarealist român, expune la Cluj

nicolae maniu

Clujenii sunt invitați luni, de la ora 18.00, la o expoziție care pune în valoare operele celui mai celebru pictor suprarealist român, Nicolae Maniu.

Arta sa va intra în dialog cu cea a pictorului Corneliu Brudașcu.

Memoria și viziunea se-ntîlnesc în dialogul celor doi maeștri ai picturii contemporane — un eveniment-emblemă al vieții culturale clujene, oferit comunității — prilej de sărbătorire a peste 50 de ani de prietenie între cei doi artiști.

Amprentele lor artistice personale sînt surse consacrate ale școlii de pictură clujene, iar revederea operelor lor este necesară, ca act de continuitate a valorilor locului.

Momentul aduce un impuls de modernitate, acela în care arta își trăiește o componentă profund umană, oferită de comunitatea vie, concretă, conștientă de comorile proprii, într-un oraș orientat spre viitor.

Vernisajul are loc luni, în 11.11.2019, ora 18:00, la „Casino — Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca”. Expoziția cu opere reprezentative ale maeștrilor este deschisă publicului pînă în data de 30.11.2019”, spun organizatorii evenimentului.Lasă un răspuns

Site creat de