Uncategorized

Noapte de rugaciune la Manastirea Nicula. Mii de pelerinii au sosit deja

nicula

A fost noapte de rugaciune la Manastirea Nicula. Peste o mie de pelerini au sosit deja pentru a fi prezenti la slujba care va avea loc de Sfanta Maria. Fie ca au venit cu trenul, masina sau pe jos, toti au acelasi scop: sa se roage pentru iertarea pacatelor si pentru sanatate la “Icoana Facatoare de Minuni”.

Primii pelerini au inceput sa soseasca la Manastirea Nicula inca de miercuri. Dupa un drum lung de sute de kilometri pe care unii l-au parcurs pe jos, oamenii mai aveau inca puterea de a canta melodii bisericesti. Odata ajunsi la manastire, pelerinii au uitat de oboseala si de drumul lung pe care l-au parcurs. Au inceput sa se roage si sa inconjoare vechea bisericuta a manastirii in coate si genunchi. Fiecare si-a adus de acasa un cort, un sac de dormit sau macar o folie de plastic pentru a fi protejati de ploaie in timpul celor 2 zile de pelerinaj. Vor dormi sub cerul liber si spun ca nimic nu li se poate intampla, chiar daca vremea nu va tine cu ei.

Anual la Manastirea Nicula sunt asteptati zeci de mii de credinciosi. Majoritatea vin pentru sa se ruga la icoana “facatoare de minuni” a Maicii Domnului care vineri seara  va fi scoasa afara si va fi purtata pe brate in jurul bisericii. In ultima zi de pelerinaj, care va fi sambata,  dupa slujba, cei de la manastire le-au pregatit enoriasilor inainte de a porni spre casele lor, zeci de mii de sarmale.Lasă un răspuns

Site creat de