Timp liber, Important

Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca | Se strâng bani pentru o tânără care a suferit un grav accident în SUA

Noaptea Porţilor Deschise

Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional Cluj-Napoca va avea loc pe 8 decembrie, între orele 18 şi 01.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program:

SCENA MARE

 • 18:00 – 19:40

100 DE MINUTE DE DANSURI TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI

Curs de inițiere susținut de Camelia și Neluțu Motoc

De mai bine de 25 de ani în slujba dansului tradiţional românesc, coregrafii Camelia şi Neluţu Motoc formează generaţii de dansatori care să ducă mai departe frumuseţea şi măreţia folclorului coregrafic românesc.

 • 19:50 – 20:10

DEMONSTRAȚIE cu participanții la atelierul susținut de coregrafa Andrea Gavriliu. Participare pe bază de înscriere la adresa atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 6 decembrie.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate pentru 20 de doritori, cu vârstă minimă de 16 ani.

Atelierul se va desfășura în prima parte a zilei de 8 decembrie, în clădirea Teatrului Național Cluj-Napoca.

 • 20:20 – 21:10

100 DE ANI DE MUZICĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ – preluări și restituiri din Ținutul Pădurenilor, județul Hunedoara

Susținut de către prof. univ. dr. Ioan Bocșa și un grup de fete din Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească „ICOANE” (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj). Invitat special: „Nana” Cosana Vinca (sat Cerișor, comuna Lelese, județul Hunedoara).

 • 21:20 – 21:50

CABINA DE FILM

Proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

 • 22:00 – 23:20

100 DE TEATRU ROMÂNESC

Spectacol-colaj bazat pe texte dramatice românești din 1918 pînă în prezent.

Cu: Adriana Băilescu, Alexandra Tarce, Dan Chiorean, Radu Lărgeanu, Miron Maxim, Matei Rotaru

Dramaturgia: Anca Hațiegan

Regia: Andreea Iacob

Vă invităm să parcurgem împreună 100 de ani de teatru românesc! Într-un spectacol-lectură unic pe scena teatrului nostru, vom vizita piese a 35 de scriitori români de teatru din 1918 încoace.

35 de autori – 35 de piese – 7 actori – 60 de minute – 100 de ani de teatru. Abia așteptăm să călătorim împreună în acest maraton teatral!

 • 23:30 – 00:00

SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

cu actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Irina Wintze, Dan Chiorean, Matei Rotaru

 • 00:00 – 00:10

Extragerea câștigătorilor de la TOMBOLA CARITĂȚII: 100 de zile pentru Andreea

Premiile vor fi înmânate de actorii Adriana Băilescu, Irina Wintze, Dan Chiorean și Matei Rotaru

 • 00:20 – 01:00

CONCERT CU MUZICĂ DE TEATRU

Ada Milea alături de actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Anca Hanu, Sânziana Tarța, Cristian Rigman, Radu Dogaru, Miron Maxim

FOAIER, RANG II

 • 18:00-21:00

ATELIER DE PICTURĂ PE GLOBURI susținut de Ilinca și Dora Baba

 • 18:00 -21:00

ATELIER DE CREAȚIE: FELICITĂRI ȘI PICTURĂ PE PIATRĂ susținut de Iulia și Geta Huiculescu

FOAIER RANG III

 • 18:00 – 01:00

100 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ

Instalație video cu participarea tuturor actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca

 • 18:00 – 01:00

CAFENEAUA CASA VEGA

 • 19:00 – 20:00

FAȚĂ ÎN FAȚĂ – întâlniri individuale cu actorii Diana Buluga, Elena Ivanca, Romina Merei, Cătălin Herlo, Ioan Isaiu, Ovidiu Crișan

PE TOATĂ DURATA EVENIMENTULUI:

MÂNA MEA – FORȚA MEA
Statuie video realizată de József Iszlai

József Iszlai este artist interdisciplinar, compozitor, chitarist și creator de muzică pentru teatru și film. A realizat instalații audio, performance-uri, concerte live, susține ateliere și cursuri de sound design.

TÂRG DE CRĂCIUN cu: Chiramó, Choofi, Asociația Derzelas, DEVLA Accessories, Floarea Ta, Friandise, Asociația Handicope, Ronna Art, VIVI Bijuterie Unicat și reprezentanți ai Asociației Meșterilor Populari Clujeni

LIBRĂRIA Teatrului Național Cluj-Napoca

EVENIMENT CARITABIL: #100 de zile pentru Andreea

Andreea are 25 de ani. Se află în stare vegetativă și este îngrijită la Clinica Polaris. Deschide ochii, privește, poate întoarce capul, are mici reacții atunci când i se vorbește, dar nu se poate mișca. Știm că este prezentă pentru că atunci cînd se bucură de prezența cuiva, Andreea îi îndinde jucăria ei de pluș preferată.

Andreea a suferit un accident rutier în 2014, în Statele Unite ale Americii. Se afla acolo, studentă fiind, prin programul Work and Travel, pentru a-și continua finanțarea studiilor de la Cluj. Au urmat 6 operații în SUA, după care a fost repatriată în stare gravă, vegetativă.

Andreea mai are șanse, dar este nevoie de timp, de răbdare, de speranţă și tratamente medicale inovatoare de lungă durată. Mătușa ei, singura aparținătoare, trebuie să facă rost de 3.000 lei pe lună, lună de lună, an de an, în speranța că, la un moment dat, Andreea își va redobândi sănătatea. Suma reprezintă o reducere substanțială pe care Clinica Polaris o acordă Andreei. O zi din viața Andreei costă, așadar, 100 de lei. Haideți să ne unim și să îi oferim Andreei cel puțin încă 100 de zile de îngrijire! Vă propunem să adunăm împreună 10.000 de lei, ceea ce ar acoperi costurile pentru următoarele 100 de zile de spitalizare.

Intrarea la Noaptea Porților Deschise va fi liberă. În schimbul evenimentelor de care sperăm că vă veți bucura, vă invităm să donați pentru Andreea. Urna se va afla în foaier pe toată durata evenimentului.

Vom recompensa generozitatea voastră organizând o tombolă, la care pot participa toți cei ce donează minim 10 lei pentru Andreea!

Extragerea câștigătorilor va avea loc în cadrul Nopții Porților Deschise, la miezul nopții, pe scena mare.

Actorii teatrului vor înmîna cu bucurie șapte premii: pachete cu obiecte personalizate cu însemnele Teatrului Național din Cluj-Napoca și sticle speciale de vin și șampanie.

Marele premiu va consta într-un card personalizat care va asigura accesul la toate premierele din anul 2019, pentru două persoane, în cele mai bune locuri din sală.

Andreea Beatrice Roman – o studentă din Cluj-Napoca are mare nevoie de ajutorul nostruLasă un răspuns

Site creat de