Uncategorized

Noaptea Porţilor Deschise la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca

noaptea portilor deschise teatrul national cluj-napoca

Iubitorii de teatru sunt aşteptaţi, joi seară, la cea de-a IV-a ediţie a „Noaptea Porţilor Deschise” la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

PROGRAM

Scena mare

18:00 – 20:00
VALS și SWING – Atelier de dans, susținut de Dina Pop
Dina Pop este profesor coregraf la Napoca Dance Westies, fiind și unul dinte cofondatorii Asociației Sportive Napoca Dance. Cu o vastă experiență în cadrul dansului clasic și sporiv, Dina a studiat și s-a perfecționat și în dansuri dincolo de acestea, iar pentru Noapte Porțiilor Deschise ne propune un atelier de dans de vals și swing.

20:00 – 20:20
MIM versus CLOVN – DEMONSTRAŢIE cu participanţii la atelierul susținut de Silvius Iorga şi Tudor Lucanu, acompaniament muzical live: Mihnea Blidariu.
Atelierul va avea loc pe data de 17 decembrie 2015, între orele 16:00 – 19:00, pe baza înscrierii, în limita a 20 de locuri disponibile. Participanţii vor fi invitaţi să îşi aducă cu ei haine de mişcare. Cei interesaţi (recomandare de vârstă 16+) se pot înscrie pe adresa atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 15 decembrie 2015, inclusiv.

20:30 – 20:55
CABINA DE FILM – proiecţie de film în premieră
Filmul reuneşte interviurile care au fost realizate în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, la ediţia din 27 martie 2015. Proiectul, denumit de noi Cabina de film, i-a invitat pe cei care au vizitat teatrul în acea zi să intre în cabina noastră şi să răspundă unor întrebări, în faţa camerei de filmat. 63 de participanţi au dorit să răspundă întrebărilor noastre. Scopul principal al experimentului nostru a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră.

21:00 – 21:50
SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Irina Wintze, Angelica Nicoară, Radu Lărgeanu, Matei Rotaru.

22:00 – 22:50
Concert: Grupul „IZA“ din Maramureș

23:00 – 23:50
Lansare de disc: CÂNTECE DE IARNĂ – prezintă Ion Mureșan
CONCERT cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman

00:00 – 01:00
ÎȚI PROMIT CĂ… – STAND-UP COMEDY cu Dragoş Pop
„Conform H.G. 24/17/2015 se inițiază și realizează tronsonul „Îți promit că” cu valoare distracțională mărită pe ambele sensuri sub forma garantată de stand-up comedy, show încadrat funcțional la capitolul 1) – corecție socială, aliniatul 2) – valoarea pieți, în cuantum de 60 min. Singurele derogări admise sunt cele echilibrat bahice conform legilor în vigoare.“ (Dragoş Pop)

Foaier, rang II

18:00 – 20:00
ANIMART – TEATRUL OBIECTELOR, TEATRUL DE HÂRTIE – atelier condus de Filip Odangiu
Atelierul își propune să trezească în participanți curiozitatea și atenția pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au un potential expresiv nelimitat. Lucrând concret, vom afla că „teatrul obiectelor“, al materialelor fizice, servește, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginației eliberate.

18:00 – 20:00
CONSTELAȚII DE HÂRTIE – atelier de desen susținut Paul Mureşan
După mulți ani de desen, tânărul artist premiat pentru filmele sale de animație, Paul Mureșan, propune un atelier de desen în pastel. Atelierul va consta în predarea și învățarea acestei tehnici, prin desene pe tema „ceruri înstelate”. Vârsat minimă de participare este de 16 ani.
„Se zice ca suntem făcuți din praf de stele. La acest atelier vom încerca să facem stelele din praf.“ (Paul Mureşan)

Rotondă

20:00 – 22:00
THEATRE TRIVIA – concurs pe echipe, pe bază de încriere.
Echipele, formate din minim 2 şi maxim 6 persoane, se pot înscrie la adresa trivia@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 15 decembrie 2015, inclusiv.

Pe toată durata evenimentului (18:00 – 01:00):

Foaier parter
– Librăria BOOKSTORY şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca

Foaier rang II (in zona barului)
– TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas)
Asociația Derzelas este o asociaţie neguvernamentală care are ca viziune asigurarea unui trai ideal persoanelor cu dizabilități prin înlăturarea barierelor sociale și profesionale.
Misiunea Asociației Derzelas este de a implementa, cu personal specializat, programe specifice de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilități și de a face cunoscute în rândul comunității problemele cu care acestea se confruntă.

– Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made (Oranjerie)
Oranjerie a luat fiinţă în 2012, fiind prima galerie handmade din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru frumos, pentru artă şi comerţ echitabil stă la baza activităţii noastre. Produsele din galerie sunt realizate de către artişti şi meşteşugari locali pe care dorim să îi susţinem. Aici veţi găsi o mare varietate de lucrări, de la pictură şi ceramică, la bijuterii şi accesorii, de la jucării şi creaţii de iluminat interior, la cosmetice naturale şi decoraţiuni de casă, toate venite direct din atelierele artiştilor. În afară de activitatea comercială, Oranjerie este gazdă a multor ateliere de creaţie, expoziţii şi a altor evenimente care urmăresc aducerea laolaltă a clienţilor şi a artiştilor. De asemenea, Oranjerie găzduieşte şi un eveniment lunar de mare succes, Schimbul Liber de Bjuterii, unde participanţii sunt încurajaţi să schimbe între ei bijuteriile pe care nu le mai poartă, fără implicarea banilor.

Foaier rang II (bar)
Caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet

Foaier, rotondă
Cafeneaua Doamna T

Accesul este gratuit.
Pentru siguranţa spectatorilor şi a evenimentului, accesul se face numai în limita locurilor disponibile. Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi rezervă, astfel, dreptul, de a nu permite intrarea în sală a spectatorilor după ce numărul maxim de locuri disponibile a fost ocupat.Lasă un răspuns

Site creat de