Important, Timp liber

Noaptea Privighetorilor la Cluj: păsări cântătoare contra soliști și interpreți de muzică clasică

Noaptea Privighetorilor

ACTUALIZARE: Noaptea Privighetorilor se amână

Din cauza condițiilor meteo defavorabile Societatea Ornitologică Româna – Biroul Teritorial Cluj anunță aminarea evenimentului ”Noaptea Privighetorilor”. Acesta se va desfășura în data de sâmbăta 4 iunie, în aceeași locație, cu același program. Vom reveni săptămâna viitoare cu detalii.Societatea Ornitologică Româna organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Noaptea Privighetorilor”, pe 25 mai, la Cluj. Evenimentul este organizat an de an de Biroul Teritorial Cluj al SOR, iar anul acesta are exact aceeași rețetă de succes din anii precedenți – un duel între muzicienii din păduri și cei din orașe: păsări cântătoare contra soliști și interpreți de muzică clasică.

Evenimentul are loc pe 25 mai 2016, cu începere de la ora 18,30, în Grădina Botanică din Cluj și este o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Ca de obicei, „Noaptea Privighetorilor” începe cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18,30. Participanții merg să vadă și să asculte privighetorile și celelalte păsări cântătoare, iar apoi pot admira o expoziție fotografică de păsări sălbatice din România. De la ora 19,30 începe și concertul de muzică clasică. În 2016, lista de partituri este următoarea:

Bach – Invențiune la 2 voci
Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 5 în Fa major, Op. 24 Primăvara
Beethoven – Sonata pentru vioară și pian nr. 6 în La major, Op. 30
Vivaldi – Anotimpurile – Primăvara, cvartet de coarde
Dvořák – Cvartetul de coarde nr. 12 în Fa major, Op.26 „American”
Haydn – Cvartetul de coarde nr. 3, Op.33 „The Bird”

Vor cânta Szentkúti Anna, Bálint Réka, Demény Renáta, Sonia Vulturar, Diószegi Benjámin,
Gratiella Aranyosi, Nicolae Boboia.

Participarea la eveniment este gratuită, dar biletul de intrare în Grădina Botanică costă 6 ron. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Sponsorii evenimentului sunt Torockói, Nachbil, Tamás Bistro, Lunch Box, KMDSZ, Cluj.com, Casino, Grădina Botanică – UBB.Lasă un răspuns

Site creat de