Social & Cultura

Noi lecţii despre siguranţă susţinute de reprezentanţii ISU şi E.ON în Cluj- Napoca şi Floreşti

lectii isu eon cluj

Elevii de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj şi cei de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” din Floreşti au fost în aceste zile gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

Activitatea a fost interesantă şi, ce e mai important, utilă, iar copiii s-au simţit valorizaţi, apreciaţi şi integraţi în societate. Mulţumim reprezentanţilor  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România pentru frumoasa lecţie despre siguranţă! Premiile  oferite de E.ON România ne vor aminti că putem şi noi să fim sprijin în cazul unor situaţii de urgenţă”, afirmă Zoe Piontchevici, Directorul Liceului Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz din Cluj.

Apreciem colaborarea cu ISU şi E.ON pentru activităţile desfăşurate cu preşcolarii ca fiind una deosebit de benefică pentru că educaţia preventivă este bine să înceapă la vârste mici, prin crearea unei culturi preventive cu fundamente reale. Mulţumim pentru acest mod de relaţionare între instituţii”, a precizat Violeta Ilea-Bonda, Directorul Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Şincai” din Floreşti.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.


 

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora  circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

 

 



Lasă un răspuns

Site creat de