Politic, Important

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie: se deschid terasele, se pot organiza spectacole în aer liber

klaus iohannis

În urmă cu puțin timp Președintele României a susținut o declarație de presă la palatul Cotroceni după încheierea ședinței cu premierul Ludovic Orban, miniștri și consilieri prezidențiali.

Chiar dacă în medie numărul persoanelor infectate este de 200 autoritățile continuă cu planul de relaxare stabilit după încheierea stării de urgență.

Printre măsurile de relaxare se numără:

  • Deschiderea teraselor în anumite condiții: mesele trebuie să aibă o distanță de 2 metri între ele, iar numărul de persoane la o masă este de maxim 4 persoane. 
  • Vom putea merge la mare și să stăm la plajă la o distanță de cel puțin 2 metri de ceilalți turiști. 
  • Se reia transportul internațional rutier și feroviar
  • Se pot organiza spectacole în aer liber cu o capacitate de până la 500 de persoane, iar participanții vor respecta distanțarea socială și normele de igienă
  • Deplasările în afara localității se va putea face fără declarație pe proprie răspundere
  • Se vor relua competițiile sportive, dar doar pentru sporturile care se practică în aer liber și fără spectatori
  • Examenele naționale (evaluarea națională și bacalaureatul) vor avea loc fizic. Pentru elevii care sunt bolnavi, sunt izolați la domiciliu sau în carantină în localitate și nu pot participa la evaluarea națională se va organiza o a doua sesiune. Examenul de bacalaureat va avea o a doua sesiune la fel ca și în alți ani în luna august.

Indiferent de gradul de relaxare cetățenii trebuie să păstreze distanța și să respecte regulile de igienă cum ar fi spălatul de mâini, dezinfectarea și purtatul măștii în spațiile închise. Lasă un răspuns

Site creat de