De Vazut, Important

Noi trasee turistice refăcute în zona Cheile Turzii – Munții Trascăului (FOTO)

Noi trasee turistice refăcute în zona Cheile Turzii – Munții Trascăului

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au finalizat refacerea unor trasee turistice din judeţ.

Mai exact, este vorba de tronsonul Tureni-Șaua Pietrei Secuiului a magistralei banda roșie Cluj-Napoca – Făget – Casele Micești – Tureni – Cheile Turzii – Mănăstirea Petrești – Cabana Vânătorului – pod peste Arieș – Moldovenești – Șaua Pietrei Secuiului – Colții Trascăului.

Astfel, au fost montați stâlpi indicatori noi, au fost refăcute marcajele și au fost recondiționați stâlpii vechi. De asemenea, traseul a suferit o modificare după ce se trece peste podul de pe Arieș, de pe drumul national 75 Turda – Câmpeni. Concret, după pensiune, magistrala cotește la dreapta pe un drum agricol, după care întră în Moldovenești dar nu prin centru, pe unde era inițial, ci pe lângă Căminul Cultural și cimitir, apoi iese din localitate și reintră pe vechea rută, până la limita de județ, în Șaua Pietrei Secuiului.

De asemenea, au fost finalizate modificările și la traseul triunghi roșu Cheile Turzii – Gura Jigăului – Cheile Borzești – Cabana Buru. Traseul are o modificare importantă în zona fostei cariere de bentonită înainte de Gura Jigăului. Din cauza prăbușirii malului carierei în locul pe unde trecea traseul vechi, noua rută a fost marcată pe deasupra fostei exploatări, pe creasta Piatra Mare, Dealul Borzești.

Au fost, totodată, finalizate marcajele și modificările de traseu pentru ruta bandă albastră Cabana Buru – Colții Corbilor – Gura Jigăului. Traseul pornește de la Cabana Buru dar, din cauza doborâturilor de arbori pricinuite de furturni, nu mai urcă pe vale, ci urmează o rută ascendentă până pe Colții Corbilor, punct de belvedere pentru toată Valea Arieșului.Site creat de