Social & Cultura

Noile tehnologii pentru dinți sănătoși

Noile tehnologii pentru dinți sănătoși

La fel ca în orice domeniu, și stomatologia cunoaște inovațiile pe care i le pune la dispoziție domeniul tehnologic. Acestea sunt utile pentru a personaliza îngrijirea pacienților, dar și pentru a menține și de a respecta astfel cât mai mult dinții naturali ai omului.

Un exemplu elocvent în acest sens este dat de faptul că în locul punților dentare se întâlnesc din ce în ce mai des implanturile dentare, acestea comportându-se ca dinții reali, naturali ai omului. Iată câteva dintre aceste inovații și modul în care au reușit acestea să schimbe domeniul stomatologic, mai ales atunci când vine vorba de implanturi dentare. 

Reconstrucțiile osoase au devenit mai puternice

În cazul în care este nevoie de o aditie de os pentru realizarea unui implant, siguranța pe care o primește pacientul este mai mare. Există acum noi materiale bio cu fosfat tricalcic, cu ajutorul cărora este posibilă o reconstituire mai puternică a osului atunci când acesta nu este suficient pentru asigurarea solidității implantului. 

Aceste materiale sunt asemănătoare în ceea ce privește compoziția cu celulele osoase, iar cu timpul sunt asimilate perfect de osul pacientului, rolul de întărire a acestuia fiind îndeplinit cu succes. Mai mult decât atât, sunt scăzute și riscurile de alergie sau de respingere și este vorba despre o intervenție simplificată, realizată într-un cabinet stomatologic

Implantul poate fi planificat digital 

Înainte ca operația propriu-zisă de implant dentar să înceapă, medicul specialist poate adopta o abordare calculată pentru a planifica pas cu pas întreaga procedură care urmează a fi efectuată. Cu cât planificarea se face mai în detaliu, cu atât rezultatul obținut va fi mai bun, iar pacientul mai mulțumit. 

În acest sens, specialiștii în implantologie au la dispoziție astăzi și instrumente de planificare prin care se permite îmbinarea tehnologiei de scanare cu impresiile digitale. Această combinație îi permite unui medic stomatolog să realizeze orice plan digital simplu în vederea realizării unui implant, iar restaurarea finală să fie proiectată cu mare precizie. 

Chirurgia implantară este acum ghidată de calculator

Realizarea unui implant se face astăzi cu și mai multă precizie și siguranță, dat fiind că implantarea este acum un proces care poate fi ghidat și de calculator. Mai mult decât atât, calculatorul poate identifica dacă este nevoie de vreo mărire a țesuturilor moi, iar planul virtual în patru dimensiuni poate fi transferat în lumea reală în acest fel. Prin această facilitate, predictibilitatea implantării devine una mai crescută, implanturile se așează și se stabilizează mai bine.Lasă un răspuns

Site creat de