Uncategorized

Nou proiect dedicat iubitorilor de teatru la Cărturești Cluj

c8615840 2eda 401a a09f fd70855215ea

În 9 martie lansează la Cărtureștiul din Iulius Mall un nou proiect – unul dedicat iubitorilor de teatru, pe care-i invităm ca din două în două săptămâni, miercurea, să ia aici pulsul „dramatic” al orașului. Pentru prima ediție avem un invitat special din Târgu-Mureș, pe Szekely Csaba, cu care vom dialoga la finalul spectacolului-lectură Monstrul nisipurilor. Vă așteptăm la ora 19:00 în ceainărie.

TeatrALL  e un loc de întâlnire și dezbatere al celor interesați de teatrul contemporan. Invitația e deschisă atât spectatorilor cât și profesioniștilor – ne dorim un dialog deschis între persoane din medii diferite, adunate în jurul unei teme comune.

Principala miză a proiectului e promovarea teatrului contemporan, prin lecturi, prezentări de proiecte locale sau exemple de bună practică din alte părți, întâlniri cu dramaturgi, regizori, actori sau manageri culturali. Dorim ca TeatrALL să fie o sursă de informare în legătură cu toate aspectele teatrului contemporan, un grup de susținere și feedback pentru proiecte aflate în desfășurare și un stimul pentru noi colaborări și proiecte. Pe termen lung, ne dorim crearea unei comunități formată din operatori culturali din mediul teatral independent clujean și publicul lor, un punct de intersecție și comunicare deschisă care să permită identificarea nevoilor și intereselor comune.

Eveniment facebook

Despre „Monstrul Nisipurilor”, textul care face subiectul primei întâlniri: „Piesa este despre cinci femei și cinci bărbați. Sunt nemulțumiți, dezamăgiți, misogini și fustangii. Sunt oameni goi emoțional. Sunt conduși de egoism, posesivitate, dependență emoțională, nu doar ei, ci și relațiile lor. Deși totul  trebui să fie despre dragoste. Istoria celor cinci femei și cinci bărbați în situații în care comunicarea deraiază și provoacă suferință. Cine știe de ce? Poate noi știm. Poate îi și înțelegem un pic, deoarece oricât de absurdă ar fi situația lor, totuși ne este familiară cumva. Cinci femei și cinci bărbați care nu optează pentru fericire. Să nu credem că suntem mai buni decât ei.” (Székely Csaba)

Distribuție: Crina Andriucă, Ariana Baci, Liviu Bora, Vlad Călin, Raul Coldea, Oana Mardare, Alina Mișoc, Oana Serena Secară, George Sfetcu, Doru Taloș.

Intrare liberă în limita a 80 de locuri.Lasă un răspuns

Site creat de