Timp liber

Noutati de la Jazz in the Park

Fondul Jazz in the Park

Cu câteva zile înainte de începerea ediției cu numărul 3 a Jazz in the Park, festivalul care aduce muzica bună în parcurile Clujului, organizatorii încep înscrierile pentru competițiile Fondului Jazz in the Park, creat prin donațiile clujenilor.

S-a spus despre Jazz in the Park, după prima ediție, că a redat clujenilor Parcul Central. Și, pentru că ne-a plăcut cum a prins viață acest loc din inima orașului, ne-am gândit că mai sunt și alte zone frumoase din Cluj care pot fi promovate. Așa s-a născut ideea concursului de proiecte Jazz in the Park, prin care vrem să provocăm oamenii cu inițiativă din comunitate să ne arate locuri frumoase din oraș. Și, pentru că ne plac muzica și cultura, vom susține prin Fondul Jazz in the Park proiecte culturale cu caracter de intervenție artistică în spațiul public. Iar pentru că am dorit să demonstrăm că avem o comunitate implicată, Fondul Jazz in the Park este creat prin donații oferite de clujeni în perioada martie – iulie 2015”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Proiectele pot fi înscrise de grupuri de inițiativă sau ONG-uri, trebuie să respecte tema concursului (o intervenție artistică în spațiul public), să fie prietenoase cu mediul și să nu afecteze cadrul natural, să se desfășoare în Cluj-Napoca și să aibă o echipă de proiect formată din minim trei persoane. Condițiile de înscriere, regulamentul și formularul sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro, iar cei care doresc mai multe informații sunt invitați să trimită un mail la adresa comunitate@jazzinthepark.ro. Data limită de primire a înscrierilor este 20 iulie 2015, ora 18.00. În urma jurizării, vor fi finanțate cel puțin trei proiecte, valoarea fiind de până la 9.000 de lei pentru un proiect. Rezultatele vor fi anunțate la sfârșitul lunii iulie.

Pe lângă proiectele dedicate comunității, organizatorii Jazz in the Park lansează și programul de burse de excelență, destinat susținerii tinerilor talente muzicale. Prin Fondul Jazz in the Park vor fi acordate cel puțin trei burse a câte 2.000 de lei fiecare, beneficiarii fiind tineri cu rezultate deosebite în în muzică, dar cu resurse financiare limitate.

Se pot înscrie în programul de bursieri tinerii cu domiciliul în județul Cluj și cu vârsta maximă de 19 ani. Documentele sunt disponibile tot pe www.fond.jazzinthepark.ro, iar data limită de primire a înscrierilor este 20 iulie 2015, ora 18.00. Bursele vor fi atribuite prin concurs, iar selecția va ține cont de nevoia financiară, motivație și mediile ultimilor trei ani de studii. Câștigătorii vor fi anunțați la sfârșitul lunii iulie.

Fondul Jazz in the Park este creat prin donațiile oferite de clujeni în perioada martie – iulie 2015. Există trei modalități de implicare: prin trimiterea unui SMS la numărul 8842 (donație de doi euro), prin donarea a 30 de lei și primirea unui ceas de vinil Jazz in the Park ori prin donații prin PayU. Fondul Jazz in the Park este un proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Organizatorii au anunțat și programul Jazz in the Park, care se desfășoară în perioada 29 iunie – 5 iulie în mai multe locuri din Cluj-Napoca. Scenele festivalului vor fi amplasate în Parcul Central, Plaja Grigorescu, Colin’s Gastropub și Opera Maghiară. Vor cânta la Jazz in the Park 2015, pe scene în aer liber și cu acces gratuit: N.O.H.A, Zoe Rahman Trio, Balako, Tango with Lions, Hilde Louise Asbjørnsen, Barabás Lőrinc Quartet, Sebastian Spanache Trio, Jazzybirds, Lucia, EYOT, Blazzaj, Exit Oz, Koszika and The Hot Shots, Tiptil, Mice on the Run, Jazú, The Rank & Fashion și Nuages Quartet. La Opera Maghiară vor concerta violonistul Florin Niculescu și invitații săi (2 iulie, acces pe bază de bilet – 50 de lei) și pianistul Bogdan Vaida (30 iunie, acces pe bază de bilet – 20 de lei). Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete a Operei Maghiare, Agenția Teatrului Național și Casa de Bilete din Iulius Mall și online de pe biletmaster.ro

Pe lângă concerte, Jazz in the Park găzduiește salonul de carte Bookfest Estival, British Reading Lounge, expoziții de pictură, sculptură și instalații, Târguțu’ Vintage, activități sportive și pentru copii și un showroom Pegas și eBike Bosch. Programul festivalului este disponibil aici: www.jazzinthepark.ro/program/.

Jazz in the Park este organizat de Fapte. Ediția 2015 este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechteinstein și Guvernul României, precum și de FDSC, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri oficiali: BCR și Staropramen. Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Parteneri: Colin’s Gastro Pub, Daisler Printhouse și Pepsi. Susținători: Bosch, British Council, Casino, CSI, Donau Invest, Opera Maghiară, Hampton by Hilton, Pegas, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Cora și Iulius Mall. Partener de comunicare: Vitrina Advertising. Coproducător: Radio Cluj. Parteneri media: Magic FM, Zile și nopți, România Liberă, Hotnews, Sinteza, Elle, Viva, Glamour, Jazz.ro, Jazz Compas, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Cotidianul Transilvan, Cluj Today, eClujeanul, Clujul Cultural, ClujLife, Parytude, I Love Cluj, InfoTrafic, Cluj.com, Visit Cluj, Cât Costă Clujul și Zelist Monitor.

Activitatea Fapte a început în 2006 cu organizarea de evenimente de carieră și a continuat cu dezvoltarea mai multor evenimente culturale și de tineret menite să ofere comunităților perspective noi. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova.Lasă un răspuns

Site creat de