IT

NTT DATA România îşi continuă expansiunea şi se implică în învăţământul universitar clujean

IMG 20170911 WA0007

Zilele trecute, CEO-ul companiei de IT NTT DATA, Daniel Metz, declara pentru presa clujeană faptul că implicarea lor în comunitatea locală nu ascunde nici un fel de interese şi de asemenea, că decizia de a fi preluaţi de grupul japonez NTT Data fost cea mai bună de până acum.

“Încă de când aveam EBS, încercam să ne asociem cu parteneri de renume, pentru a creşte şi a ne dezvolta încontinuu. Fiindcă acum suntem pe drumul cel bun, şi ne permitem, chiar dorim să ne implicăm şi mai mult în comunitatea clujeană, să păstrăm tinerii competenţi la noi în ţară.”

Printre proiectele firmei de software se numără şi parteneriatul cu Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, ce a fost acreditat încă din anul 2016 şi constă în cursuri susţinute, pe lângă cadrele didactice universitare, şi de specialişti de recunoscută valoare ai NTT DATA România. Astfel, a doua serie de 100 de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică vor începe programul de specializare în IT&C, un program postuniversitar acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Planul de învăţământ a fost stabilit de către cadrele didactice din UBB şi de specialiştii NTT DATA România, iar cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât la Facultatea de Matematică şi Informatică dar şi în una din locaţiile NTT DATA, The NTT DATA Tower. Mai multe informaţii legate de admitere în program şi taxele de şcolarizare, se pot găsi pe site-ul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Pentru ca acest program să se poată desfăşura conform planului dar şi pentru a le oferi angajaţilor companiei de IT cele mai bune condiţii de lucru, Daniel Metz, CEO-ul fostei companii EBS România a mai adăugat că vor investi în jur de 1,5 milioane de euro într-un al doilea “tower”, prin amenajarea unei locaţii situată lângă actualul sediu central NTT DATA, cu o suprafaţă de 9.000 mp.

“Pe cele 13 etaje, design-ul spaţiilor va fi în linie cu noile trend-uri în psihologia persoanelor care lucrează în domeniul IT, ce va avea spaţii creative, standing desks şi spaţii pentru videoconferinţe sau pentru relaxare, cu scopul de a oferi colegilor o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe, inclusiv zone ce redau sentimental de “home-office”. A declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Compania de soluţii şi servicii în domeniul IT, NTT DATA România furnizează servicii pentru firme precum Porsche sau BMW, ce are în prezent 1,450 de angajaţi şi o cifra de afaceri înregistrată la începutul acestui an de aproximativ 30 milioane de euro.


Articol realizat de Mihaela Handria3 Comments

  1. In articolul scris de Mihaela Handria si publicat pe cluju.ro pe 16.09.2017, s-a strecurat o neconformitate. In sectiunea „…prin amenajarea unei locaţii situată lângă actualul sediu central NTT DATA, cu o suprafaţă de 9.00 mp.”, in loc de „9.00 mp”, ar trebui sa fie „9.000 mp”. Multumiri pentru corectia ce urmeaza sa o efectuati.

Lasă un răspuns

Site creat de