Social & Cultura

„Nu mi-am dat seama ca ai implanturi dentare“ – o reactie obisnuita dupa interventie​

implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare reprezinta, fara indoiala, unul dintre cele mai importante progrese realizate in domeniul stomatologiei, in ultimele decenii. Acesta le ofera multiple beneficii tuturor persoanelor adulte care se confrunta cu problema dintilor lipsa.

In ce consta tratamentul cu implanturi dentare?

Un implant este o piesa de forma unui mic surub, realizata din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Aceasta este inserata in osul maxilar si tine loc de radacina, reprezentand astfel cea mai buna solutie de reconstructie a dintilor pierduti. 

Pentru acest tip de tratament nu exista o limita superioara de varsta. Daca starea generala de sanatate permite – fapt care este constatat, in fiecare caz, de medicul specialist –, pot beneficia cu succes de implanturi dentare inclusiv persoane care se apropie de varsta de 100 de ani. 

De exemplu, nu poate fi considerat un obstacol faptul ca la anumiti pacienti exista o anumita pierdere sau atrofie osoasa. Solutia consta in realizarea unei aditii de os sau a unui sinus lifting. De asemenea, se poate decide ca este cazul pentru o restaurare cu implant subperiostal. 

Singurele persoane care nu pot sa beneficieze de acest tratament sunt cele cu varsta mai mica de 18 ani. In cazul lor, procesul de crestere si dezvoltare osoasa nu s-a incheiat, astfel ca nu ar fi oportuna si nu este recomandata o asemenea interventie. 

Cele mai importante beneficii ale tratamentului

Suruburile care inlocuiesc radacina unui dinte lipsa indeplinesc mai multe roluri extrem de importante, atat din punctul de vedere al starii de sanatate, cat si al aspectului fizic. Toti pacientii care au trecut prin aceasta procedura sunt de acord cu un fapt: implanturile se simt, arata si pot fi folosite la fel ca dintii naturali!

In primul rand, sunt stopate mai multe procese care pot sa se dovedeasca foarte daunatoare pentru starea de sanatate si care apar la toate persoanele care petrec mult timp fara sa inlocuiasca dintii lipsa. Este vorba, in principal, despre atrofierea osului maxilar, despre retractia gingiei si despre fenomenul nedorit de migratie a dintilor din jurul spatiului gol.

De asemenea, tratamentul cu implanturi dentare ajuta la recapatarea deplina a functiei masticatiei, prevenind astfel aparitia unor probleme gastrice. Este foarte important ca procesul de digestie sa inceapa corect, inca din cavitatea bucala, odata cu muscarea si mestecarea alimentelor. 

Beneficiile estetice au, de asemenea, o importanta deosebita. Noii dinti nu numai ca sunt resimtiti de catre pacient asemenea celor naturali, dar in acelasi mod sunt perceputi si de persoanele cu care interactioneaza in diferite contexte sociale. Vor primi numeroase complimente pentru modul in care arata si pentru zambetul fermecator, fara ca cineva sa isi dea seama ca dintii nu sunt cei naturali. 

Durabilitatea reprezinta un alt avantaj esential. Daca se respecta indicatiile medicului, igiena zilnica si se merge de doua ori pe an la cabinet pentru controale de rutina, implanturile pot sa reziste chiar si intreaga viata. 

Opteaza cat mai repede pentru implanturi dentare, daca te confrunti cu problema pierderii dintilor! Vei evita probleme serioase de sanatate si te vei bucura de avantaje estetice evidente!Lasă un răspuns

Site creat de