Social & Cultura

Numărul de firme nou inființate în județul Cluj a crescut cu 7,42% în primele patru luni ale acestui an

gazduire cluj

În primele patru luni ale anului 2016, au fost înmatriculate în județul Cluj în total un număr de 2245 de agenți economici, potrivit datelor publicate de Registrul Comerțului. Volumul înmatricularilor a crescut cu 7,42% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înmatriculate un număr de 2090 entități comerciale.

Pe tipuri de agenți economici, se poate observa că în aceeași perioadă a scazut semnificativ numărul de înmatriculări de persoane fizice autorizate de la 776 la 476, a scăzut numărul de întreprinderi individuale (II) de la 55 la 21, în timp ce evoluția numărului de întreprinderi familiale (IF) a crescut de la 3 la 4, iar numărul de societăți comerciale cu răspundere limitată (SRL) a crescut de la 1251 la 1741. Putem observa deci că interesul pentru SRL-uri a crescut în comparație cu interesul față de înmatriculările de PFA-uri (Persoane Fizice Autorizate).

gazduire cluj

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului reiese că cele mai multe entități economice înființate la nivel național au ca domeniu de activitate comerțul cu ridicată și cu amănuntul.

Referitor la interesul pe care îl au utilizatorii din județul Cluj față de firmele nou înființate, conform datelor publicate de Google, în perioada ianuarie-aprilie 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, tendința este următoarea: numărul de căutări în Google pe expresia ‘program facturare’ a crescut cu 40% , numărul de căutare pe expresiile “firme”, “inființare firme”, “inființare pfa”, “inființare srl” a crescut cu  6%, conform datelor furnizate de către Google.

Putem observa în ultima perioadă o tendință din ce în ce mai accelerată companiilor din următoarele industrii: logistică, curierat, retail, producție, utilități, sănătate, administrație publică. Ne concentram pe vânzarea de echipamente și accesorii hardware de la cei mai renumiți producători de tehnologie la nivel internațional în domeniul auto ID și aplicații software pentru transabilitate produse, automatizarea proceselor de vânzări, automatizarea activitații de service, optimizarea și planificarea resurselor, optimizarea și planificarea rutelor, inventariere, etichetare produse, managementul depozitelor” a declarat Cristina Dima, marketing director în cadrul Idmag.ro, leader pe piața soluțiilor de mobilitate..

„În domeniul serviciilor de facturare, la nivelul județului Cluj se poate observa în primele luni din acest an o cerere mai mare de programe de facturare, comparativ cu începutul anului trecut, în concordanta cu cererea la nivel național” a declarat domnul Liviu Drăghiciu, general manager al GeniusFacturare și GeniusPOS.Lasă un răspuns

Site creat de