Timp liber, Important

Nume mari alături de Andrea Bocelli, în concertul de la Cluj

andrea boticelli cluj
  • Artiști consacrați pe marile scene ale lumii vor fi alături de îndrăgitul artist: Andrea Griminelli, Ilaria Della Bidia, Elisa Balbo și Elizabeth Sombart.

Marele tenor Andrea Bocelli, care va susține anul acesta 2 concerte extraordinare în România, primul în București, pe data de 22 Iunie, iar al doilea la Cluj-Napoca, pe data de 25 Iunie, va avea invitați de marcă alături de el.

Artiști consacrați pe marile scene ale lumii vor fi alături de îndrăgitul artist, completând show-ul, care se anunță a fi mai mult decât grandios.

Printre invitații așteptați și confirmați se numără Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautiști ai momentului. De-a lungul carierei sale, Andrea Griminelli a susținut concerte în toată lumea, având turnee în Europa, SUA, Japonia și America de Sud. În anul 1989 câștigă premiul Grammy pentru albumul „Live în Modena, Piazza Grande”. A avut numeroase colaborări cu artiști de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado si Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis și Ian Anderson de la Jethro Tull.

Ilaria Della Bidia este al doilea nume important, care va urca pe șcenă alături de legendarul tenor. Studiu, Pasiune și Iubire, acestea sunt cuvintele cheie, care o reprezintă pe Ilaria Della Bidia, o artistă sinceră, versatilă, un spirit ce transmite multă energie și emoție. Iubirea ei pentru muzică nu are limite, astfel că Ilaria reușește într-o carieră de aproape 15 ani să pună în șcenă peste 2000 de concerte în Italia și în toată lumea, având colaborări cu artiști celebri, actori și dansatori. Printre cei mai renumiți artiști cu care a colaborat de-a lungul timpului îi amintim pe Maestrul Andrea Bocelli, Lionel Richie, John Legend, Sophia Loren, Reba McEntinre, Ronnie Dunn, Leona Lewis și mulți alții.

Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi și Puccini, a cântat în gale prestigioase de operă, pe cele mai mari scene ale lumii, alături de dirijori celebri, printre care și Riccardo Muti. A cântat pe scene importante, precum Teatro dell’Opera din Roma, Teatro La Fenice din Venezia, Arena din Verona, Teatro Filarmonico din Verona, Ravenna Festival, Teatro Comunale din Modena, Teatro del Giglio di Lucca, Wiener Konzerthaus și Grand Theatre Rubinstein Rimsij-Korsakov din Saint Petersburg.

A patra prezență internațională, care i se va alătura lui Andrea Bocelli, este Elizabeth Sombart, o pianistă de origine franceză, născută la Strasbourg, care a avut numeroase colaborari cu artiști ca Augustin Dumay (vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) și Akiko Nakajima (soprană). A concertat alături de Orchestra Națională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München și Orchestra Filarmonicii Regale din Londra. În 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicată la rangul de Cavaler al Ordinului Național de Merit pentru întreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor pentru cariera sa artistică. În paralel cu activitatea de solist, în 1998 Elizabeth Sombart creează în Elveția Fundația Résonnance, care este prezentă în 6 țări și oferă cursuri de muzică clasică gratuite tinerilor talentați. Filiala din România își desfășoară activitatea din 2013 în București.

Nume sonore, nume care au văzut și au cunoscut cele mai mari scene ale lumii, ajung anul acesta și în România, să se îndrăgostească iremediabil de publicul nostru. Un public care știe și apreciază calitatea și bunul gust. Nu uitati să bifați în calendar: 22 și 25 Iunie! Andrea Bocelli și invitații săi te-așteaptă. Nici nu contează din ce parte a țării vii. Important este să fii acolo. De restul se ocupă ei. Iar surprizele nu se opresc aici.” a declarat Cristian Petică, Director Executiv Quantum Media.

Biletele pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro și în format fizic din magazinele și librăriile partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Carturești și Humanitas, benzinariile OMV și supermarket-urile Carrefour.

 Lasă un răspuns

Site creat de