Uncategorized

Nume noi pe scena 18+ festival de la Cluj-Napoca

puerto flamenco 2

Dupa Philippe Cohen Solal Dj Set (Gotan Project), anunțat pentru seara de 26 septembrie, 18+ festival dezvăluie încă o serie de artişti numai buni de gustat pe Cetăţuie.  De la flamenco venit din inima Seviliei, la jazz, trip hop, world music şi inflexiuni electronice, scena 18+ te conectează ca de obicei cu o mulţime de proiecte muzicale prietene cu inovaţia şi experimentul.

Mai mult, anul acesta punem la cale o altă năstruşnicie. Concertele de la 18+ festival vor fi ilustrate live de mai mulţi tineri artişti din Cluj care vor crea o dimensiune vizuală muzicii de la eveniment. Aceştia vor picta în timpul prestaţiilor ceea ce ii inspira muzica pe care o aud, vizualurile acestea fiind proiectate simultan la scenă, completând astfel acturile muzicale cu un material spontan, plin de originalitate.  Înscrierile se fac la 18plusfestival@gmail.com, unde artiştii clujeni dornici de această experienţă sunt invitaţi să-şi trimită cv-ul/portofoliul până la data de 22 septembrie.

Iată câte ceva despre noile nume anunţate pe scena 18+ festival.

Puerto Flamenco – Spania

Unul din cele mai prolifice grupuri de flamenco ale Spaniei, aplaudat pe scenele festivalurilor reputate ca Sziget Festival-Ungaria, Womad- Adelaide & Noua Zeelanda, Pittsburgh Arts Center –S.U.A., QPAC Theatre-Brisbane, sau Brosella Jazz Festival- Bruxelles, Puerto Flamenco se poate lăuda cu mai bine de 10 ani de succes şi colaborări cu artişti de renume ca The Cat Empire. Sunday Times numeşte prestaţiile lor “un amestec  hipnotizant de muzică şi dans prezentat într-o producţie-capodoperă inovativă”.

La 18+festival, Puerto Flamenco aduce un spectacol experimental în formulă de trio, în ton cu evenimentul, în care se vor regăşi multe momente de improvizaţie şi proiecţii video semnate de artistul Patricio Hidalgo Moran.

http://www.puertoflamenco.com/

 

Mikromusic – Polonia

Jazz, trip-hop, rock şi un pic de praf de stele. Cu Natalia Grosiak la cârmă, cunoscuta solistă de jazz a Poloniei, Mikromusic au cucerit lumea în ultimii 12 ani.

Stilul lor special, pe de o parte virtuos, pe de alta extrem de experimental şi lunatic, i-a adus şi să colaboreze cu figuri iconice clasice ca Leszek Możdżer- pianistul de renume mondial, dar şi pe liste de nominalizări la premii ale industriei lângă Depeche Mode sau Coldplay.

http://www.mikromusic.pl/

Bonnage Horreur – Austria

Acest proiect transmedial este cu siguranță ceva ce trebuie experimentat live. Cei trei membri Bonnage Horreur propun un mix original de muzică și desen gata să te cucerească. “Muzica noastră pare să fie ieșită dintr-un film sau un vis”, spun artiștii. Într-adevăr, aranjamentul muzical surprinzător aduce pe scenă printre altele un sitar indian, dar și vibrații electronice, în timp ce desenul live realizat de comics-artist-ul S.R. Ayers Cuts și fragmentele din scurt metraje inserate în prestație stârnesc un pic de magie.

Fischermanns Orchestra

Sunt 12, se joacă mult pe scenă, au colindat lumea, și au adus un pic din ea în muzica lor, când ferchezuită cu acorduri de jazz, când ropotită în note balcanice sau tribale. Deţinători ai Jazzprise Luzern 2014, Fischermanns Orchestra sosesc pentru a doua oară în Romania în cadrul Space Conjunction Tour 2015.

http://www.fischermanns-orchestra.ch/

Cea de-a treia ediție a 18+ festival se va desfășura între 26 si 27 septembrie în Parcul Cetățuie. Zeci de artiști din nu mai puțin de 10 țări ale lumii vor antrena timp de 2 zile Cetățuia într-un program ofertant de concerte ilustrate live, instalații artistice, spații interactive, expoziții. Detalii aici https://www.facebook.com/events/493605230802334/

www.18plusfestival.ro

Organizator: ASOCIAŢIA CULTURALĂ DU-NELasă un răspuns

Site creat de