IT

O carcasă laptop defectă trebuie grabnic înlocuită

O carcasă laptop defectă trebuie grabnic înlocuită

Contrar a ceea ce se crede în mod obișnuit, nu întotdeauna utilizatorul se face responsabil de cauza pentru care o carcasă laptop trebuie înlocuită.

Se poate întâmpla de multe ori ca un laptop, fie el  Asus, Acer, HP, Toshiba, Samsung, Sony, Dell, Lenovo, să se rupă chiar din cauza unor defecte de fabricație ori, de ce nu, a design-ului prost conceput (la modelele recent intrate pe piață). Este foarte posibil ca lucrătorii în procesul de producție să fi făcut anumite greșeli care au scăpat de inspecțiile pe banda de lucru. Iar dacă laptopul este unul de serie mare, foarte ieftin, cu atât mai mult.

Dacă se rupe carcasa unui laptop, scârțâie enervant sau nu se poate închide corect capacul din cauza unor deformări evidente, ar trebuie ca această „carapace” de calculator să fie înlocuită cât mai curând.

Unul dintre cele mai frecvente motive de înlocuire a unei carcase laptop îl reprezintă apariția crăpăturilor în zona tastaturii.

Acest fapt se poate petrece din cauza unor lovituri ori a supraîncălzirii, ce poate conduce la fisuri sau chiar la topirea plasticului carcasei calculatorului în unele zone, provocând modificări periculoase ale carcasei.

Motivele cele mai frecvente ale înlocuirii unei carcase de laptop

  1. Factori mecanici.

Un laptop scăpat pe gresie, unul pe care o persoană supraponderală s-a așezat din greșeala, ori peste care a căzut un obiect cu o greutate mare, rareori scapă cu o carcasă intactă.

La aceste cauze frecvente se pot adăuga și… dinții câinelui din apartament care a descoperit că un notebook poate să fie o jucărie extrem de interesantă și de… crocantă. Deci merită roasă cu entuziasm când stăpânul nu e prin preajmă!

  1. O carcasă din plastic de calitate inferioară.

Specialiștii spun că unele dintre cele mai vulnerabile carcase de notebook-uri sunt cele de la modelele ieftine Asus și Acer. Fiind vorba de calculatoare portabile accesibile ca preț, este de la sine înțeles că producătorii au utilizat materiale mai puțin rezistente la confecționarea lor, inclusiv la capacele superioare, capacele inferioare, ba chiar și la unitățile DVD interne provenind de la aceste branduri.

  1. Uzura naturală a carcasei laptopului.

Orice componentă a unui calculator portabil se uzează cu timpul. Piesele de laptop suferă atât o îmbătrânire morală, dar mai ales o uzură fizică, deoarece materialele din care sunt fabricate au o durată de viață limitată, stabilită clar pentru fiecare produs în parte. Plus că trăim în epoca consumatorismului, deci mai ales articolele IT nu sunt garantate zeci de ani, ci între 6 luni și maxim 5 ani (în funcție de specificul fiecăruia).

Este posibilă repararea unei carcase de laptop sau trebuie înlocuită?

Repararea carcasei laptopului se poate face din nefericire doar în rare cazuri, mai deloc dacă laptopul are capacul din plastic. Pur și simplu trebuie schimbată de urgență de un centru de service specializat, deoarece orice deficiență existentă la acest nivel poate avea un efect devastator asupra componentelor interne ale laptopului în cauză, în principal cu privire la placa de bază a dispozitivului.

Instrumentele și materiale pentru înlocuirea carcasei pentru laptop sunt specializate. Nu toți avem pe-acasă: multimetru, osciloscop, stație de lipit sau alte asemenea scule de service IT. De aceea operațiunea în cauză nu se poate face în regie proprie, decât dacă utilizatorul chiar știe ce face.

Oricum ar fi, carcasa de laptop e chiar indicat să ne-o achiziționăm personal online.

Magazinul Itronics.ro are în ofertă o gamă de carcase laptop pentru modele foarte variate, așa încât fiecare va putea găsi la un preț excelent exact tipul de care are nevoie.

Mergând la service cu laptopul, dar și cu o carcasă nouă, înlocuirea celei vechi va fi mult mai rapidă, iar costurile totale necesare redării funcționalității calculatorului portabil mult mai mici, decât dacă am plăti componenta direct la centrul de reparații IT ales.18Lasă un răspuns

Site creat de